Färskebab med vitlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskebab med vitlök

Saftig och mumsig färskebab där färsen blandas med chilimarinerad vitlök och på så sätt får en intensiv smak. Spetten går snabbt att tillaga och blir otroligt goda efter de vänts några varv på grillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka vitlöksklyftorna. Blanda färsen med det och några matskedar av deras marinad. Krydda.
  2. Fördela färsen på spett (träspett ska blötläggas först så att de inte börjar brinna på grillen).
  3. Pensla färsen med olivolja och grilla några minuter runt om tills de är genomstekta, ca 5 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 800 g blandfärs
  • 3/4 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 8 träspett
Lägg till i inköpslistan