Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rågbröd med sparrispotatis i crème fraiche och löjrom

Förrätt eller lyxigt mellanmål? Detta rågbröd med sparrispotatis i crème fraiche och löjrom passar lika bra till båda. Lägg din krämiga potatisröra ovanpå brödet tillsammans med salt löjrom och gräslök och servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka sparrispotatisen med skal och skala den när den fortfarande är varm. Klyv potatisen på längden. Blanda med crème fraichen, salta och peppra.
  2. Lägg potatisblandningen på rågbrödet och skeda över laxrommen. Klipp rikligt med gräslök över och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera på glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g sparrispotatis
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 4 skivor rågbröd
  • 50 g laxrom
  • 1 knippe gräslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer