Fjällröding med yoghurt och citrongurka

2
1 Klimatsmart
Fjällröding med yoghurt och citrongurka

Att citron passar till fisk är sen gammalt, och här gör vi heller inget undantag! Här är det gurkan som blandas med citronjuice, vilket blir ett fräscht och gott tillbehör till den smörstekta rödingen. Ät med kokt potatis och krispig snackgurka, och låt maten tysta mun…

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Fjällröding med yoghurt och citrongurka

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
1/2
förp snackgurka (à 250 g)
1/2
citron
-
salt
-
peppar
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)
1 dl
matyoghurt
1/2
kruksallad
350 g
färsk fjällröding
2 tsk
smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Stek skinnet på rödingen riktigt krispigt, gott att äta.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Ulla

2020-10-19

*****

Redaktionen ICAse

2020-10-20

Tack Ulla för ditt fina betyg <3 Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2132 KJ / 511 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 51 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept