UNDER 30 MIN | Medel

Fjällröding med yoghurt och citrongurka

Att citron passar till fisk är sen gammalt, och här gör vi heller inget undantag! Här är det gurkan som blandas med citronjuice, vilket blir ett fräscht och gott tillbehör till den smörstekta rödingen. Ät med kokt potatis och krispig snackgurka, och låt maten tysta mun…

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skär gurkan i tunna skivor på längden. Pressa över juice från citronen och krydda med salt och peppar. 
  3. Hacka gräslöken och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Stek rödingen i smöret i en stekpanna på båda sidor, ca 2 minuter på varje sida och salta.
  6. Servera fisken med potatis, yoghurt, gurka och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Tips

Stek skinnet på rödingen riktigt krispigt, gott att äta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 förp snackgurka (à 250 g)
  • 1/2 citron
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 kruksallad
  • 350 g färsk fjällröding
  • 2 tsk smör

Näringsvärde
Per portion

Energi 2132 kJ / 511 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept