Fjällröding med dill- och romsås
En elegant och lättlagad middag som består av fjällröding och en delikat romsås gjord på crème fraiche, röd stenbitsrom och färsk dill, ett klassiskt tillbehör som slår det mesta smakmässigt. Servera fisken med ångande nykokt potatis och en fräsch grönsallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
150 g snackmorötter
1 dl crème fraiche
75 g röd stenbitsrom
1 förp färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
350 g fjällröding
1 tsk olja
1/2 förp machésallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2397 KJ / 573 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater40 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Gunilla
2024-10-02Enkel att tillaga och väldigt gott.
Arja
2022-02-14Mycket gott. Har lagat det många gånger👍
Inger
2020-03-22