Fjällröding med dill- och romsås

9
3
Fjällröding med dill- och romsås

En elegant och lättlagad middag som består av fjällröding och en delikat romsås gjord på crème fraiche, röd stenbitsrom och färsk dill, ett klassiskt tillbehör som slår det mesta smakmässigt. Servera fisken med ångande nykokt potatis och en fräsch grönsallad. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2022

Fjällröding med dill- och romsås

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
150 g snackmorötter
1 dl crème fraiche
75 g röd stenbitsrom
1 förp färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
350 g fjällröding
1 tsk olja
1/2 förp machésallad (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Arja

2022-02-14

Enkel att tillaga och väldigt gott.

Inger

2020-03-22

Mycket gott. Har lagat det många gånger👍

Christer

2017-02-12

Ser gott ut och lättlagat!

Näringsvärde per portion

Energi 2397 KJ / 573 kCal
Fett 22 g
Salt 1 g
Kolhydrater 40 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden