Fjällröding med dill- och romsås

6
2
Fjällröding med dill- och romsås

En elegant och lättlagad middag som består av en ljuvlig fjällröding som får sällskap av en delikat romsås gjord på crème fraiche, röd caviar och färsk dill, ett klassiskt tillbehör som slår det mesta smakmässigt. Servera fisken med ångande nykokt potatis och en fräsch grönsallad och något gott att dricka till. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017

Fjällröding med dill- och romsås

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis (gärna cecile)
150 g
snackmorötter
1 dl
crème fraiche
75 g
röd caviar
1
förp färsk dill (à 20 g)
-
salt och peppar
1/2
kruksallad
300 g
fjällröding
1 tsk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Inger

2020-03-22

Mycket gott. Har lagat det många gånger👍

Christer

2017-02-12

Ser gott ut och lättlagat!

Näringsvärde per portion

Energi 2831 KJ / 677 kCal
Fett 34 g
Salt 4 g
Kolhydrater 48 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept