Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelett med skaldjursröra

Denna ljuvliga omelett är perfekt när du har tidsbrist. Vispa bara ihop och stek din äggröra och lägg sedan upp den fint på tallrik med en rejäl klick mumsig skaldjursröra, salt stenbitsrom och krispig rödlök. Ät ihop med sallad och rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knäck äggen i en bunke. Vispa dem lätt med vattnet, salt och lite svartpeppar.
  2. Skala och strimla rödlöken tunt.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Häll i 1/4 av äggsmeten. Rör om hastigt ett par gånger med en träsked. Låt omeletten nästan "stelna", den kan vara lite rinnig.
  4. Vik och stjälp ut omeletten på en tallrik. Lägg på en rejäl klick skaldjursröra, stenbitsrom och lite rödlök. Upprepa med resterande smet.
  5. Servera med en blandad sallad med röda bönor och rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 burk skaldjursröra (à ca 250 g)
  • 1 burk röd stenbitsrom (à ca 50 g)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer