Potatisbullar i våffeljärn

Testa ett nytt och roligt sätt att tillaga och servera potatisbullar på! Grädda i våffeljärn för ett krispigt resultat och ett härligt rutmönster och servera din våfflade potatisbulle tillsammans med rom, crème fraiche och gräslök så lyfts potatisbullen till en ny nivå.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
4 portioner
4 tinade potatisbullar
1 dl crème fraiche
4 msk röd stenbitsrom (4 msk motsvarar ca 2 förp rom à ca 75 g)
2 msk finhackad gräslök
1 krm rivet citronskal
svartpeppar
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi773 KJ / 185 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g
Kommentarer
Märkligt att publicera ett recept där en av ingredienserna är ”4 tinade potatisbullar”. Vilket recept ska dom lagas till med? Jag penslade våffeljärnet med rikligt av matolja, men resultatet blev likadant vid varje försök. ”Bullarna” klövs mitt itu, med ena delen fast i våffeljärnets underdel, och andra fast i lockat. Bara att skrapa loss eländet, och lägga toppingen ovanpå skrapet. Det smakade ju inte dåligt, men upplevelsen var usel. Det är faktiskt skamligt att lägga upp ett så dåligt fungerande recept!
Lars-gunnar
2025-04-19Står ingen tid eller temperatur i receptet?!?
Fredric
2025-01-11Hej Fredric! Nu har vi uppdaterat receptet med tid och värme! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-14Gräddade med bakplåtspapper, smält smör på båda sidor - blev "pannkaka" av alltihop! De fastnade o gick sönder, stekte resterande som vanligt... A-C
Ann-christin
2024-06-29