Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tacos med portabello och spetskål

Trendigaste tacon just nu är helt klart den med spetskål, portabellosvamp och majs. Tillsammans med syrad rödlök, ranchdipp och chunky salsa har du utan tvekan en ny vegetarisk favorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spetskål: Klyv kålen och grilla eller stek med snittytan nedåt tills den börjar bli lite svart. Vänd kålen och grilla lika länge på andra sidan. Ta av kålen från värmen och låt den svalna något.
  2. Dipp: Blanda gräddfilen med dipmixen i en skål.
  3. Syrad lök: Skiva löken tunt och lägg i en skål, tillsätt limesaften och sockret. Blanda ordentligt.
  4. Spetskål: Grovstrimla kålen, koriandern och oreganon. Finhacka chilin. Lägg i en skål och pressa i saften från limen och smaka av med salt. Blanda ordentligt.
  5. Svamp och majs: Grilla svampen ca 3-5 minuter på varje sida. Grilla samtidigt majskolvarna runtom tills de har fått fin färg och känns klara.
  6. Skiva svampen, skär av majskornen från kolvarna och lägg i en bunke. Rör i kryddmix och olja.
  7. Till servering: Värm tortillabröden och fyll med kålsallad och svamp, toppa med salsasås, dipp, syrad rödlök och ev färsk basillika.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
Grillad spetskål
  • 1 spetskål eller sommarkål (färsk vitkål)
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka oregano
  • 1/2 röd chili
  • saften av 1 lime
  • 1 krm salt
Ranchdipp
  • 3 dl gräddfil
  • 1 påse dipmix gärna ranch (à 14 g)
Syrad rödlök
  • 1 rödlök
  • saften av 1 lime
  • 1 tsk socker
Portabello och majs
  • 750 g portabellosvamp
  • 2 majskolvar
  • 1 påse kryddmix gärna enchilada (à 28 g)
  • 1 msk matolja
Till servering
  • 1 förp mini tortilla original (à 200 g)
  • 1 burk salsasås gärna chunky (à 230 g)
  • ev färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer