Tacos med portabello och spetskål

8
2
Tacos med portabello och spetskål

Trendigaste tacon just nu är helt klart den med spetskål, portabellosvamp och majs. Tillsammans med syrad rödlök, ranchdipp och chunky salsa har du utan tvekan en ny vegofavorit!

Skriv ut
Tacos med portabello och spetskål

Ingredienser

4 portioner

Grillad spetskål

1
spetskål eller sommarkål (färsk vitkål)
1
kruka koriander
1
kruka oregano
1/2
röd chili
saften av 1
lime
1 krm
salt

Ranchdipp

3 dl
gräddfil
1
påse dipmix gärna ranch (à 14 g)

Syrad rödlök

1
rödlök
saften av 1
lime
1 tsk
socker

Portabello och majs

750 g
portabellosvamp
2
majskolvar
1
påse kryddmix gärna enchilada (à 28 g)
1 msk
matolja

Till servering

1
förp mini tortilla original (à 200 g)
1
burk salsasås gärna chunky (à 230 g)
-
färsk basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Pernilla

2020-11-15

Gott! Smakrikt och mättande och enkelt att göra. Vi gjorde kålen i ugnen på grillvärme, svampen i stekpanna tillsammans med majsen.

Ingrid

2020-08-14

Fantastiskt gott, jag lagade maten inomhus genom stekning i grillpanna. Dock var det väldigt rikligt med mat. Jag nöjde mig med 4 st portobellosvamp (färdigförpackade, dvs 400g) och det var extremt rikligt med mat, räckte till 6 vuxna med råge när vi adderade ett paket bröd till.

Testa liknande recept