Tacos med portabello och spetskål
Trendigaste tacon just nu är helt klart den med spetskål, portabellosvamp och majs. Tillsammans med syrad rödlök, ranchdipp och chunky salsa har du utan tvekan en ny vegofavorit!
Ingredienser
4 portioner
Grillad spetskål
1 spetskål eller sommarkål (färsk vitkål)
1 kruka koriander
1 kruka oregano
1/2 röd chili
saften av 1 lime
1 krm salt
Ranchdipp
3 dl gräddfil
1 påse dipmix gärna ranch (à 14 g)
Syrad rödlök
1 rödlök
saften av 1 lime
1 tsk socker
Portabello och majs
750 g portabellosvamp
2 majskolvar
1 påse kryddmix gärna enchilada (à 28 g)
1 msk matolja
Till servering
1 förp mini tortilla original (à 200 g)
1 burk salsasås gärna chunky (à 230 g)
färsk basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Smakrikt och mättande och enkelt att göra. Vi gjorde kålen i ugnen på grillvärme, svampen i stekpanna tillsammans med majsen.
Pernilla
2020-11-15Fantastiskt gott, jag lagade maten inomhus genom stekning i grillpanna. Dock var det väldigt rikligt med mat. Jag nöjde mig med 4 st portobellosvamp (färdigförpackade, dvs 400g) och det var extremt rikligt med mat, räckte till 6 vuxna med råge när vi adderade ett paket bröd till.
Ingrid
2020-08-14