Fiskpinne tacos med chili, lime och yoghurtsås

4
0
Fiskpinne tacos med chili, lime och yoghurtsås

Fisktaco är gott, lite annorlunda, men kommer snabbt bli en favoriträtt i familjen. Gör en smakrik salsa av lök, gröna ärtor och kryddor. Tillaga fiskpinnarna frasiga och fyll tortillabrödet med fiskpinnar, rödkål som är blandad med chili, grönärtssalsa och krämig yoghurtsås.

Fiskpinne tacos med chili, lime och yoghurtsås

Ingredienser

4 portioner

Salsa

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk olja
1 dl frysta gröna ärtor
3 msk färdig grönsaksbuljong (3 msk buljong motsvarar ca 1/4 tärning och vatten)
1/2 lime
1 krm cayennepeppar
salt
peppar

Yoghurtsås

2 krm fänkålsfrö
1/2 krm spiskummin
1/2 krm vitlökspulver
4 msk majonnäs
4 msk matyoghurt (10%)
1/2 lime
2 krm tabasco
80 g rödkål
1 röd peppar (chili)
1 lime
1 förp frasiga fiskpinnar (à 450 g)
8 majstortillabröd (små)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och majonnäsen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Servera alla ingredienser var för sig i skålar och låt alla bygga sin egen taco.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer