UNDER 45 MIN | Medel

Fisksoppa på torsk med aioli

För att göra en torskfilé rättvisa äts den med fördel i en soppa och gärna en tomatbaserad sådan! Potatis, morötter och haricots verts vänds ner och som grädde på moset tar du en klick aioli och strör färsk persilja ovanpå! Sen kan du suga upp det som är kvar av soppan med brödet. Smaklig soppa!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bönorna.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och skär potatisen och morötterna i små tärningar. Fräs dem i oljan i en gryta några minuter. Rör ner passerade tomater och vatten och smula i buljongtärningarna. Låt koka upp och sjuda ca 5 minuter.
  4. Skala och riv vitlöken och blanda rivet med majonnäsen.
  5. Baka bröden i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär torsken i bitar och lägg ner dem och bönorna i soppan. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter. Smaka av med peppar.
  7. Hacka persiljan.
  8. Servera soppan med aioli och bröd och strö över persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen, buljongen och brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bakpotatis
  • 4 morötter
  • 1/2 msk rapsolja
  • 500 g passerade tomater
  • 7 1/2 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs
  • 1 förp små bröd à ca 300 g (bake-off)
  • 600 g torskfilé
  • 1/2 påse frysta haricots verts
  • svartpeppar
  • 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3390 kJ / 804 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept