Fisksoppa på torsk med aioli

3
0 Klimatsmart
Fisksoppa på torsk med aioli

För att göra en torskfilé rättvisa äts den med fördel i en soppa och gärna en tomatbaserad sådan! Potatis, morötter och haricots verts vänds ner och som grädde på moset tar du en klick aioli och strör färsk persilja ovanpå! Sen kan du suga upp det som är kvar av soppan med brödet. Smaklig soppa!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Fisksoppa på torsk med aioli

Ingredienser

4 portioner
1
bakpotatis
4
morötter
1/2 msk
rapsolja
500 g
passerade tomater
7 1/2 dl
vatten
2
fiskbuljongtärningar
1
vitlöksklyfta
2 dl
majonnäs
1
förp små bröd à ca 300 g (bake-off)
600 g
torskfilé
1/2
påse frysta haricots verts
-
svartpeppar
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen, buljongen och brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3390 KJ / 804 kCal
Fett 40 g
Salt 3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept