Fisksoppa på torsk med aioli

Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
5
Fisksoppa på torsk med aioli

För att göra en torskfilé rättvisa äts den med fördel i en soppa och gärna en tomatbaserad sådan! Potatis, morötter och haricots verts vänds ner och som grädde på moset tar du en klick aioli och strör färsk persilja ovanpå! Sen kan du suga upp det som är kvar av soppan med brödet. Smaklig soppa!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Fisksoppa på torsk med aioli

Ingredienser

4 portioner
1 bakpotatis
4 morötter
1/2 msk rapsolja
500 g passerade tomater
7 1/2 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
1 förp små bröd à ca 300 g (bake-off)
600 g torskfilé
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
svartpeppar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod. Jag brukar lägga till purjolök eller salladslök.

Mats

2021-08-01

Tråkig och lyfts endast lite av aiolin.

Lotten

2021-03-31

Jättegod soppa, även för barnen.

Rebecca

2021-03-10

Näringsvärde per portion

Energi3390 KJ / 804 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Räksoppa med aioli
Betyg 4.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa med saffran
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Passerad fisksoppa med fänkål och tomat
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med saffransaioli och baguette
Betyg 4.1 av 5.
52 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med vitlökskräm
Betyg 2.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel fiskgryta
Betyg 4.2 av 5.
53 personer har röstat
Under 30 min att tillaga