Fisksoppa på torsk med aioli
För att göra en torskfilé rättvisa äts den med fördel i en soppa och gärna en tomatbaserad sådan! Potatis, morötter och haricots verts vänds ner och som grädde på moset tar du en klick aioli och strör färsk persilja ovanpå! Sen kan du suga upp det som är kvar av soppan med brödet. Smaklig soppa!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021
Ingredienser
4 portioner
1 bakpotatis
4 morötter
1/2 msk rapsolja
500 g passerade tomater
7 1/2 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
1 förp små bröd à ca 300 g (bake-off)
600 g torskfilé
1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
svartpeppar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3390 KJ / 804 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod. Jag brukar lägga till purjolök eller salladslök.
Mats
2021-08-01Tråkig och lyfts endast lite av aiolin.
Lotten
2021-03-31Jättegod soppa, även för barnen.
Rebecca
2021-03-10