Fiskgryta med vitlökskräm
En enkel och smakrik fiskgryta. Koka upp passerade- och krossade tomater tillsammans med morötter. Lägg i torsken i bitar och låt sjuda. Toppa fiskgrytan med en smarrig vitlökskräm som du svänger ihop genom att blanda smetana och pressad vitlök, salt & peppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 dl smetana
2 morötter
500 g passerade tomater
2 dl krossade tomater
1 fiskbuljongtärning
600 g torskfilé
Att ha hemma
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 dl vatten
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaka gärna av grytan med timjan eller dill.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2299 KJ / 546 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Som flera skrivit, det behövs mer kryddor. Jag hade i en halv fiskbuljongtärning, en pressad vitlöksklyfta, svartpeppar och lite salt. Kokade också bara hälften av potatisen i tärningar och blandade allt på slutet. Det blev en god soppgryta! Men originalreceptet får tummen ner.
Malin
2019-10-17Hej Malin! Tack för din kommentar. Ibland så går det lite fort i köket och även vi kan glömma ingredienser. Vi har nu kryddat receptet lite mer. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-18Det var inte gott överhuvudtaget! Jättekonstigt recept! Fick kasta allt!
Nathalie
2019-10-16inte min favorit!
Karolina
2019-10-10