Fiskgryta med vitlökskräm
En enkel och smakrik fiskgryta. Koka upp passerade- och krossade tomater tillsammans med morötter. Lägg i fisken i bitar och låt sjuda. Toppa fiskgrytan med en smarrig vitlökskräm som du svänger ihop genom att blanda smetana och pressad vitlök, salt & peppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Vitlökskräm
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Fiskgryta
2 morötter
1 förp passerade tomater (à 390 g)
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 fiskbuljongtärningar
2 krm chilipulver
600 g sej- eller torskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2446 KJ / 582 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Om jag gör denna igen så kommer jag ta hälften av tomaten och lägga till crème fraiche istället i grytan.
Annelie
2024-11-26Kombinationen fisk och tomatsås blir lätt fel.
Maria
2024-11-23Jättegod. Saltade och pepprade lite extra. Tillsatte även lite chiliflakes. Tog 2 vitlöksklyftor i smetanan
Eva
2024-11-22