En enkel och smakrik fiskgryta. Koka upp passerade- och krossade tomater tillsammans med morötter. Lägg i torsken i bitar och låt sjuda. Toppa fiskgrytan med en smarrig vitlökskräm som du svänger ihop genom att blanda smetana och pressad vitlök, salt & peppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
49 2019
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Malin
10/17/2019Som flera skrivit, det behövs mer kryddor. Jag hade i en halv fiskbuljongtärning, en pressad vitlöksklyfta, svartpeppar och lite salt. Kokade också bara hälften av potatisen i tärningar och blandade allt på slutet. Det blev en god soppgryta! Men originalreceptet får tummen ner.
Redaktionen ICAse
10/18/2019Hej Malin! Tack för din kommentar. Ibland så går det lite fort i köket och även vi kan glömma ingredienser. Vi har nu kryddat receptet lite mer. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Nathalie
10/16/2019Det var inte gott överhuvudtaget! Jättekonstigt recept! Fick kasta allt!
Karolina
10/10/2019inte min favorit!