Fiskgryta med vitlökskräm

15
5
Fiskgryta med vitlökskräm

En enkel och smakrik fiskgryta. Koka upp passerade- och krossade tomater tillsammans med morötter. Lägg i torsken i bitar och låt sjuda. Toppa fiskgrytan med en smarrig vitlökskräm som du svänger ihop genom att blanda smetana och pressad vitlök, salt & peppar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Fiskgryta med vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 dl
smetana
2
morötter
500 g
passerade tomater
2 dl
krossade tomater
1
fiskbuljongtärning
600 g
torskfilé

Att ha hemma

1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
1 dl
vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med timjan eller dill.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Malin

10/17/2019

Som flera skrivit, det behövs mer kryddor. Jag hade i en halv fiskbuljongtärning, en pressad vitlöksklyfta, svartpeppar och lite salt. Kokade också bara hälften av potatisen i tärningar och blandade allt på slutet. Det blev en god soppgryta! Men originalreceptet får tummen ner.

Redaktionen ICAse

10/18/2019

Hej Malin! Tack för din kommentar. Ibland så går det lite fort i köket och även vi kan glömma ingredienser. Vi har nu kryddat receptet lite mer. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Nathalie

10/16/2019

Det var inte gott överhuvudtaget! Jättekonstigt recept! Fick kasta allt!

Karolina

10/10/2019

inte min favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 2299 KJ / 546 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept