UNDER 30 MIN | Enkel

Fiskgryta med vitlökskräm

En enkel och smakrik fiskgryta. Koka upp passerade- och krossade tomater tillsammans med morötter. Lägg i torsken i bitar och låt sjuda. Toppa fiskgrytan med en smarrig vitlökskräm som du svänger ihop genom att blanda smetana och pressad vitlök, salt & peppar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken om fryst används.
  2. Koka potatisen.
  3. Pressa vitlöken i smetanan och smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj morötterna och skär dem i skivor.
  5. Koka upp passerade och krossade tomater, vatten och morötter och smula i buljongtärningen i en kastrull. Låt sjuda i 3 minuter.
  6. Skär torsken i bitar. Lägg i torskbitarna i tomatsåsen, smaka av med salt och peppar och låt sjuda ytterligare i 3 minuter.
  7. Servera fiskgrytan med potatis och vitlökskräm.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaka gärna av grytan med timjan eller dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 dl smetana
  • 2 morötter
  • 500 g passerade tomater
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g torskfilé
Att ha hemma
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 dl vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 2299 kJ / 546 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept