Pinje- och kräftbakad sej
Har du något speciellt att fira och vill bjuda dina vänner på en toppenmiddag? Då ska du tillaga den här pinje- och kräftbakade sejen, där fisken förgylls av den läckra champagnesåsen och fluffig pressad potatis. Middagen kommer att bli en succé!
Ingredienser
4 portioner
4 tjocka benfria bitar av sej (à 150 g)
salt
1/2 burk kräftstjärtar i lag (à ca 400 g)
50 g smör eller margarin
50 g pinjenötter
1 dl hackad dill
nymalen vitpeppar
Champagnesås
1 1/2 dl vatten
1/2 tärning hönsbuljong
1 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
1 msk majsstärkelse
1 dl champagne eller mousserande vin
salt
nymalen vitpeppar
Till servering
lättkokta sugar snaps eller sockerärtor
pressad potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Testade ikväll inför nyårsafton ... MMmmm! Tvekar inte, sista måltiden för i år blir fisk enligt detta recept. Jättegott! Extra plus är att det går att förbereda och är enkelt men ändå ser arbetat ut!
Susanne
2010-12-28Supergott! Enkelt att tillaga och perfekt bjudmat eftersom man kan förbereda en del. Fina bitar av färsk marulk gjorde rätten till en av de godaste mina gäster hade ätit på länge. Jag kokade amandinepotatis till och gjorde 1,5 sats av såsen istället för pressad potatis.
Zara
2010-01-01Otroligt gott, jag skall med glädje göra det igen. Helt perfekt för en Nyårsafton och narurligtvis när du har något speciellt, att fira.
Elisabet
2008-01-03