Pinje- och kräftbakad sej

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
3
Pinje- och kräftbakad sej

Har du något speciellt att fira och vill bjuda dina vänner på en toppenmiddag? Då ska du tillaga den här pinje- och kräftbakade sejen, där fisken förgylls av den läckra champagnesåsen och fluffig pressad potatis. Middagen kommer att bli en succé!

Pinje- och kräftbakad sej

Ingredienser

4 portioner
4   tjocka benfria bitar av sej (à 150 g)
salt
1/2   burk kräftstjärtar i lag (à ca 400 g)
50 g  smör eller margarin
50 g  pinjenötter
1 dl  hackad dill
nymalen vitpeppar

Champagnesås

1 1/2 dl  vatten
1/2   tärning hönsbuljong
1 1/2 dl  matlagningsgrädde (15%)
1 msk  majsstärkelse
1 dl  champagne eller mousserande vin
salt
nymalen vitpeppar

Till servering

lättkokta sugar snaps eller sockerärtor
pressad potatis

Gör så här

Tips

Istället för sej går det bra att använda ryggfilé av torsk eller hoki.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testade ikväll inför nyårsafton ... MMmmm! Tvekar inte, sista måltiden för i år blir fisk enligt detta recept. Jättegott! Extra plus är att det går att förbereda och är enkelt men ändå ser arbetat ut!

Susanne

2010-12-28

Supergott! Enkelt att tillaga och perfekt bjudmat eftersom man kan förbereda en del. Fina bitar av färsk marulk gjorde rätten till en av de godaste mina gäster hade ätit på länge. Jag kokade amandinepotatis till och gjorde 1,5 sats av såsen istället för pressad potatis.

Zara

2010-01-01

Otroligt gott, jag skall med glädje göra det igen. Helt perfekt för en Nyårsafton och narurligtvis när du har något speciellt, att fira.

Elisabet

2008-01-03

Testa liknande recept

Kräftor och girasole med tomat och mozzarella
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dilliga gurksnittar
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransdoftande kräftpasta
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspasta med bellaverde
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftor med citrussmak i filodeg
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga