Fisksoppa med torsk, ingefära och lime

43
9
Fisksoppa med torsk, ingefära och lime

En enkel men ljuvligt god fisksoppa med torsk där basen består av kokosmjölk. Soppan smaksätts med schalottenlök, vitlök, örter, ingefära och gurkmeja. Toppa med några droppar tabasco om du vill ha lite extra sting.

Skriv ut
Fisksoppa med torsk, ingefära och lime

Ingredienser

4 portioner
800 g
fryst torskrygg
2
vitlöksklyftor
2
schalottenlökar
juicen från 2
lime
1/2
paket hackad fryst ingefära
2
burkar kokosmjölk (à 400 ml)
3 dl
vatten
1
ask fryst koriander
1
ask fryst persilja
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
salt
-
några droppar tabasco
-
olivolja och smör till stekning

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja att steka i.
Gör mjölkproteinfritt: uteslut smöret och välj olja att steka i.

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Barbro

2019-07-22

Hur många kcal innehåller en portion?

Redaktionen ICAse

2019-08-07

Hej Barbro! 696 kCal, som vi nu har uppdaterat receptet med. Hälsningar Michelle

Robin

2019-05-08

Verkligen trist om man följer receptet. Behövde kryddas mycket mer för att smaka något.

Sandra

2019-01-11

Jätte god barnen älska den

Näringsvärde per portion

Energi 2913 KJ / 696 kCal
Fett 53 g
Salt 2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept