Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fisksoppa med torsk, ingefära och lime

En enkel men ljuvligt god fisksoppa med torsk där basen består av kokosmjölk. Soppan smaksätts med schalottenlök, vitlök, örter, ingefära och gurkmeja. Toppa med några droppar tabasco om du vill ha lite extra sting.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
  3. Skär och portionera torskrygg i grova bitar.
  4. Ringla olivolja och en klick smör i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk.
  5. Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta, låt koka ihop i ca 6-8 minuter.
  6. Lägg i torskrygg och sjud den ytterligare i ca 10 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar. Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabasco.

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja att steka i.
Gör mjölkproteinfritt: uteslut smöret och välj olja att steka i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fryst torskrygg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • juicen från 2 lime
  • 1/2 paket hackad fryst ingefära
  • 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
  • 3 dl vatten
  • 1 ask fryst koriander
  • 1 ask fryst persilja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • några droppar tabasco
  • olivolja och smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer