Fisksoppa med torsk, ingefära och lime
En enkel men ljuvligt god fisksoppa med torsk där basen består av kokosmjölk. Soppan smaksätts med schalottenlök, vitlök, örter, ingefära och gurkmeja. Toppa med några droppar tabasco om du vill ha lite extra sting.
Ingredienser
4 portioner
800 g fryst torskrygg
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
juicen från 2 lime
1/2 paket hackad fryst ingefära
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
3 dl vatten
1 ask fryst koriander
1 ask fryst persilja
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
några droppar tabasco
olivolja och smör till stekning
Gör så här
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2913 KJ / 696 kCal
Fett53 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tunn även om man har potatis och morötter i
Tuva
2023-08-11Soppan blir alldeles för tunn.
Karin agnes
2023-01-01Super gott!!
Helena
2022-07-10