Fisksoppa med torsk, ingefära och lime

Betyg 4.1 av 5.55 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Fisksoppa med torsk, ingefära och lime

En enkel men ljuvligt god fisksoppa med torsk där basen består av kokosmjölk. Soppan smaksätts med schalottenlök, vitlök, örter, ingefära och gurkmeja. Toppa med några droppar tabasco om du vill ha lite extra sting.

Fisksoppa med torsk, ingefära och lime

Ingredienser

4 portioner
800 g fryst torskrygg
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
juicen från 2 lime
1/2 paket hackad fryst ingefära
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
3 dl vatten
1 ask fryst koriander
1 ask fryst persilja
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
några droppar tabasco
olivolja och smör till stekning

Gör så här

00:06:00
00:10:00
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Tack den blev tunn som jag ville, tunnbäst!

    Hugo

  • Tunn även om man har potatis och morötter i

    Tuva

  • Soppan blir alldeles för tunn.

    Karin agnes

Näringsvärde per portion

Energi2913 KJ / 696 kCal
Fett53 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svensk ”ceviche”
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxqueneller i currygryta
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad