Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fisksoppa med saffransrouille

En läcker fisksoppa som ingen kan motstå! Soppan serveras tillsammans med saffransrouille och ett gott bröd. En härlig festmåltid både till vardag och till helg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fisksoppa: Koka upp vatten, fiskfond, Seafood & Fish-krydda och vitt vin. 
  2. Saffransrouille: Lägg i potatisen till saffransrouillen, delad i mindre bitar, och låt koka i ca 10 min.
  3. Ta upp potatisen, och mosa med en gaffel.
  4. Blanda alla ingredienser till saffransrouillen och smaka av.
  5. Fisksoppa: Lägg i morötter och fänkål i fiskfonden och låt koka ca 2 minuter.
  6. Ta upp grönsakerna med hålslev och ställ åt sidan. Häll i crème fraiche, koka upp och smaka av soppan med Rock Salt på kvarn.
  7. Lägg försiktigt ner fiskbitarna i soppan och låt dem sjuda utan att röra i ca 2 minuter.
  8. Fördela grönsakerna i djupa tallrikar, tag upp fisken försiktigt med hålslev och lägg fiskbitarna på grönsakerna.
  9. Häll soppan över grönsaker och fisk, garnera med räkor och saffransrouille. Servera genast.

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, i övrigt är rätten glutenfri.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri. byt till äggfri majonnäs eller crème fraiche.

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Tips

För att få soppan riktigt skummig, kör ett varv med mixerstav i kastrullen efter att du tagit upp grönsaker och fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
Fisksoppa
  • 1 1/2 l vatten
  • 3/4 dl konc fisk- och hummerfond
  • 1 1/2 msk kryddblandning Seafood & Fish
  • 2 dl vitt vin
  • 2 st morötter (tunna stavar)
  • 1 st färsk fänkål (tunna skivor)
  • 1 dl kokbar crème fraiche
  • 1/2 tsk kryddblandning Rock Salt
  • 600 g fiskfilé (delad i bitar)
  • 300 g oskalade räkor (300 g räkor med skal motsvarar ca 100 g skalade)
Saffransrouille
  • 1 st kokt potatis
  • 1/2 msk citronsaft
  • 1 dl majonnäs
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 påse saffran
  • 1/2 tsk kryddblandning Chili Explosion
  • 1 krm kryddblandning Rock Salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2001 kJ / 479 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer