Fisksoppa med saffransrouille
En läcker fisksoppa som ingen kan motstå! Soppan serveras tillsammans med saffransrouille och ett gott bröd. En härlig festmåltid både till vardag och till helg.
Ingredienser
4 portioner
Fisksoppa
1 1/2 l vatten
3/4 dl konc fisk- och hummerfond
1 1/2 msk kryddblandning Seafood & Fish
2 dl vitt vin
2 st morötter (tunna stavar)
1 st färsk fänkål (tunna skivor)
1 dl kokbar crème fraiche
1/2 tsk kryddblandning Rock Salt
600 g fiskfilé (delad i bitar)
300 g oskalade räkor (300 g räkor med skal motsvarar ca 100 g skalade)
Saffransrouille
1 st kokt potatis
1/2 msk citronsaft
1 dl majonnäs
1 st pressad vitlöksklyfta
1/2 påse saffran
1/2 tsk kryddblandning Chili Explosion
1 krm kryddblandning Rock Salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2001 KJ / 479 kCal
Fett30 g
Salt3.77 g
Kolhydrater8 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott men den krävde mer sälta så jag adderade 2 fiskbuljongtärningar då jag inte hade ngt rock salt. Jag hade även i färsk dill.
Johan
2022-11-27