Fisksoppa med saffransrouille

182
1
Fisksoppa med saffransrouille

En läcker fisksoppa som ingen kan motstå! Soppan serveras tillsammans med saffransrouille och ett gott bröd. En härlig festmåltid både till vardag och till helg.

Fisksoppa med saffransrouille

Ingredienser

4 portioner

Fisksoppa

1 1/2 l vatten
3/4 dl konc fisk- och hummerfond
1 1/2 msk kryddblandning Seafood & Fish
2 dl vitt vin
2 st morötter (tunna stavar)
1 st färsk fänkål (tunna skivor)
1 dl kokbar crème fraiche
1/2 tsk kryddblandning Rock Salt
600 g fiskfilé (delad i bitar)
300 g oskalade räkor (300 g räkor med skal motsvarar ca 100 g skalade)

Saffransrouille

1 st kokt potatis
1/2 msk citronsaft
1 dl majonnäs
1 st pressad vitlöksklyfta
1/2 påse saffran
1/2 tsk kryddblandning Chili Explosion
1 krm kryddblandning Rock Salt

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, i övrigt är rätten glutenfri.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri. byt till äggfri majonnäs eller crème fraiche.

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Gör så här

Tips

För att få soppan riktigt skummig, kör ett varv med mixerstav i kastrullen efter att du tagit upp grönsaker och fisk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

182

Kommentar

Johan

2022-11-27

Mycket gott men den krävde mer sälta så jag adderade 2 fiskbuljongtärningar då jag inte hade ngt rock salt. Jag hade även i färsk dill.

Näringsvärde per portion

Energi 2001 KJ / 479 kCal
Fett 30 g
Salt 377 g
Kolhydrater 8 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden