Medelhavsinspirerad fiskgryta
Denna fiskgryta med inspiration från Medelhavet är en liten utmaning som ger stor belöning i smakrikedom. Potatis, blåmusslor och filé av fisk samsas i denna gryta med bland annat vitlök, chilifrukter, saffran och apelsinjuice som smaksättare.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
6 portioner
3 gula lökar
1 fänkål
4 vitlöksklyftor
3 selleristjälkar
2 morötter
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
1/2 dl olivolja
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 msk tomatpuré
5 dl vitt vin
2 dl passerade tomater
1 1/2 l vatten
1 dl konc hummerfond
1 dl konc apelsinjuice
1 kg potatis
2 burkar tomat- och saffrans crème fraiche
Fisk och skaldjur
1 1/2 kg fiskfilé (t ex 1/3 laxfilé, 1/3 torsk- eller hokifilé och 1/3 marulkfilé)
1 kg kokta blåmusslor eller musslor på burk (1 kg kokta musslor motsvarar 2 burkar musslor i vatten à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Potatisen blev inte klar på 10 min. Lagade för 6 pers o det blev massor kvar.
Jessica
2022-09-10Jättegod soppa!
Emil
2021-05-06Tog lång tid att laga men det var värt det. Doftade gott i hela huset och vännerna blev stormförtjusta:)
Ellinor
2004-10-22