Medelhavsinspirerad fiskgryta

Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
3
Medelhavsinspirerad fiskgryta

Denna fiskgryta med inspiration från Medelhavet är en liten utmaning som ger stor belöning i smakrikedom. Potatis, blåmusslor och filé av fisk samsas i denna gryta med bland annat vitlök, chilifrukter, saffran och apelsinjuice som smaksättare.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Medelhavsinspirerad fiskgryta

Ingredienser

6 portioner
3 gula lökar
1 fänkål
4 vitlöksklyftor
3 selleristjälkar
2 morötter
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
1/2 dl olivolja
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 msk tomatpuré
5 dl vitt vin
2 dl passerade tomater
1 1/2 l vatten
1 dl konc hummerfond
1 dl konc apelsinjuice
1 kg potatis
2 burkar tomat- och saffrans crème fraiche

Fisk och skaldjur

1 1/2 kg fiskfilé (t ex 1/3 laxfilé, 1/3 torsk- eller hokifilé och 1/3 marulkfilé)
1 kg kokta blåmusslor eller musslor på burk (1 kg kokta musslor motsvarar 2 burkar musslor i vatten à 250 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Potatisen blev inte klar på 10 min. Lagade för 6 pers o det blev massor kvar.

Jessica

2022-09-10

Jättegod soppa!

Emil

2021-05-06

Tog lång tid att laga men det var värt det. Doftade gott i hela huset och vännerna blev stormförtjusta:)

Ellinor

2004-10-22

Testa liknande recept

Trädgårdhs fiskgryta med musslor
Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bohuslänsk fiskpudding
Betyg 4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskgryta med fänkål och purjo
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåmusslor med äppelcider och chorizo
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig fisksoppa med potatis
Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga