Enkel fisk- och skaldjursgryta

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
9
Enkel fisk- och skaldjursgryta

Testa att laga till en gryta med smak av havets läckerheter. Den här fisk- och skaldjursgrytan är hur enkelt som helst att laga till och smakar dessutom himmelskt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Enkel fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser

4 portioner
300 g  delikatesspotatis
3 msk  konc. hummerfond
2 dl  crème fraiche
400 g  skinn- och benfri fiskfilé (t ex gös eller lax)
200 g  frysta, tinade sugarsnaps
100 g  kräftstjärtar eller skalade räkor
1/2 dl  hackad dill
1 krm  pepparmix
dillvippor till garnering
1   citron

Till servering

fullkornsbröd (gärna fullkorn)

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Saltade*

Elisabet

2020-06-15

Den var jätte god. Vi åt den som soppa med aioli till. Jag saktade fisken, men det hade inte behövts,

Elisabet

2020-06-15

Hur mycket potatisvatten det skava framgår inte riktigt ? Hade ju varit snyggt om det framgick

Emil

2020-02-22

Hej Emil! Tack för din fråga. Vi ska se över receptet och kommer att komplettera receptet framöver. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-03-27

Testa liknande recept

Pirog med kräftstjärtar och crème fraiche
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matig fisksoppa med kräftor
Betyg 3.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräft- och hummersoppa med taleggio
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt lax med potatissallad och romröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga