Enkel fisk- och skaldjursgryta

Testa att laga till en gryta med smak av havets läckerheter. Den här fisk- och skaldjursgrytan är hur enkelt som helst att laga till och smakar dessutom himmelskt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Ingredienser
4 portioner
300 g delikatesspotatis
3 msk konc. hummerfond
2 dl crème fraiche
400 g skinn- och benfri fiskfilé (t ex gös eller lax)
200 g frysta, tinade sugarsnaps
100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
1/2 dl hackad dill
1 krm pepparmix
dillvippor till garnering
1 citron
Till servering
fullkornsbröd (gärna fullkorn)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hos oss blev den blaskig. Kan det berott på att jag använde torsk eller att kokvattnet hade för lite stärkelse från potatisen? 300 g potatis kokt i 6 dl vatten... så jag tog inte ens 8 dl vatten och ändå blev det inget krämigt.
Evelina
2024-08-22För att få över 8 dl kokvatten måste man väl koka potatisen i orimligt mycket vatten?
Evelina
2024-08-21Saltade*
Elisabet
2020-06-15