Enkel fisk- och skaldjursgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Enkel fisk- och skaldjursgryta

Testa att laga till en gryta med smak av havets läckerheter. Den här fisk- och skaldjursgrytan är hur enkelt som helst att laga till och smakar dessutom himmelskt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och koka den mjuk under lock. Ta upp potatisarna, men spara kokvattnet i kastrullen.
  2. Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet.
  3. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Låt sjuda i såsen under lock 5-6 minuter tills fisken är klar. Blanda ner sugarsnaps, kräftstjärtar eller räkor. Tillsätt den kokta potatisen. Låt alltsammans bli varmt.
  4. Tillsätt hackad dill och pepparmix. Garnera med dillvippor. Servera grytan med bröd och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i fonden.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skinn- och benfri fiskfilé (t ex gös eller lax)
  • 300 g delikatesspotatis
  • 3 msk konc. hummerfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g frysta, tinade sugarsnaps
  • 100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
  • 1/2 dl hackad dill
  • dillvippa till garnering
  • 1 krm pepparmix
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info