Enkel fisk- och skaldjursgryta
Testa att laga till en gryta med smak av havets läckerheter. Den här fisk- och skaldjursgrytan är hur enkelt som helst att laga till och smakar dessutom himmelskt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
4 portioner
300 g delikatesspotatis
3 msk konc. hummerfond
2 dl crème fraiche
400 g skinn- och benfri fiskfilé (t ex gös eller lax)
200 g frysta, tinade sugarsnaps
100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
1/2 dl hackad dill
1 krm pepparmix
dillvippor till garnering
1 citron
Till servering
fullkornsbröd (gärna fullkorn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hos oss blev den blaskig. Kan det berott på att jag använde torsk eller att kokvattnet hade för lite stärkelse från potatisen? 300 g potatis kokt i 6 dl vatten... så jag tog inte ens 8 dl vatten och ändå blev det inget krämigt.
Evelina
2024-08-22För att få över 8 dl kokvatten måste man väl koka potatisen i orimligt mycket vatten?
Evelina
2024-08-21Saltade*
Elisabet
2020-06-15