Enkel fisk- och skaldjursgryta

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
11
Enkel fisk- och skaldjursgryta

Testa att laga till en gryta med smak av havets läckerheter. Den här fisk- och skaldjursgrytan är hur enkelt som helst att laga till och smakar dessutom himmelskt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Enkel fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser

4 portioner
300 g delikatesspotatis
3 msk konc. hummerfond
2 dl crème fraiche
400 g skinn- och benfri fiskfilé (t ex gös eller lax)
200 g frysta, tinade sugarsnaps
100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
1/2 dl hackad dill
1 krm pepparmix
dillvippor till garnering
1 citron

Till servering

fullkornsbröd (gärna fullkorn)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Hos oss blev den blaskig. Kan det berott på att jag använde torsk eller att kokvattnet hade för lite stärkelse från potatisen? 300 g potatis kokt i 6 dl vatten... så jag tog inte ens 8 dl vatten och ändå blev det inget krämigt.

Evelina

2024-08-22

För att få över 8 dl kokvatten måste man väl koka potatisen i orimligt mycket vatten?

Evelina

2024-08-21

Saltade*

Elisabet

2020-06-15

Testa liknande recept

Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med potatissallad och romröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftstuvning
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Räk- och laxtårta
Betyg 3.2 av 5.
101 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgfärsbiff med sötsyrlig dillsås
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga