Fisksoppa med saffranscrème

Betyg 3 av 5.
195 personer har röstat
1
Fisksoppa med saffranscrème

En värmande och god fisksoppa passar fint på hösten. Den här är krämig i konsistensen och serveras med en saffransdoftande crème fraiche och nybakade baguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012

Fisksoppa med saffranscrème

Ingredienser

undefined
520 g  torskfilé
300 g  baguetter
1   gul lök
1   fänkål
2   morötter
400 g  hela tomater på burk
1 m  olivolja
1/2   citron
8 dl  fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl  vispgrädde
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
1/2 g  saffran
1 dl  crème fraiche

För alla

Kontrollera noga ingredienserna i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche.

Gör så här

Tips

För att få mer färg på saffranet kan det blandas ut med 1 msk varmt vatten (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
195 personer har röstat

Kommentar

Mycket mycket god. Har gjort själv många gånger

Julia

2020-11-05

Näringsvärde per portion

Energi-1 KJ / 598 kCal
Fett25 g
Kolhydrater55.1 g
Protein34.2 g

Testa liknande recept

Fisksoppa med tomat och sojabönor
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och dillsmetana
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och aioli
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och saffranssoppa med spätta
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med apelsinkräm
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pernodfisk på fänkålsbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga