Fisksoppa med saffranscrème
En värmande och god fisksoppa passar fint på hösten. Den här är krämig i konsistensen och serveras med en saffransdoftande crème fraiche och nybakade baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012
Ingredienser
undefined
520 g torskfilé
300 g baguetter
1 gul lök
1 fänkål
2 morötter
400 g hela tomater på burk
1 m olivolja
1/2 citron
8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
1/2 g saffran
1 dl crème fraiche
För alla
Kontrollera noga ingredienserna i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche.
Gör så här
Tips
För att få mer färg på saffranet kan det blandas ut med 1 msk varmt vatten (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 598 kCal
Fett25 g
Kolhydrater55.1 g
Protein34.2 g
Kommentar
Mycket mycket god. Har gjort själv många gånger
Julia
2020-11-05