Fisksoppa med röd curry och lime
Värmande fisksoppa med asiatisk touch står på menyn. En bas av tomat och kokosgrädde smaksatt med röd curry, sesamolja och lime får sällskap av potatis, morötter och fisk. Toppa soppan med koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
4 portioner
500 g fisk (t ex kolja, lax eller torsk)
3 msk färskpressad limejuice (3 msk motsvarar ca 2 lime)
1 msk asiatisk fisksås
1 tsk gurkmeja
1 tsk sesamolja
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 potatisar
1 msk rapsolja
1 - 2 msk röd currypaste
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 kycklingbuljongtärningar
10 dl vatten
2 dl kokosgrädde
salt
Till servering
finrivet limeskal
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2052 KJ / 493 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater18 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag la i limeblad och inte lika mycket vatten som i receptet utan tog 8 dl. Kokade i 25 min. Smakade av soppan innan jag la i fisken med "marinaden". Då var soppan jättegod. Efteråt tog fisksåsen över helt och hållet. Tyvärr denna kommer inte jag göra flera gånger. Bara maken tyckte den var god. Tur det för ingen annan i familjen åt mycket, så han fick matlådor.
Helena
2024-09-26Är kokosmjölk och kokosgrädde samma sak?
Mitra
2024-08-02Hej Mitra! Kokosgrädde är en tjockare och fetare variant av kokosmjölk. Men om du bara har kokosmjölk så går det nog också bra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-02En jättegod soppa. Tog lite matlagningsgrädde också vilket blev bra.
Anna
2024-06-13