Fisksoppa i melonskal

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
4
Fisksoppa i melonskal

Denna fisksoppa med thailändsk touch serverad i melonskal gör garanterat succé på din fest. Fisk, musslor, kokosmjölk och currypaste ger mycket smak tillsammans med citrongräset, vitlöken och ingefäran. Soppan garneras med basilika och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Fisksoppa i melonskal

Ingredienser

4 portioner
600 g fast fisk (t ex hälften lax och hälften kolja)
500 g musslor med skal
2 cantaloupemeloner à ca 600 g (galiameloner går smakmässigt också bra, men då blir soppan blekvit till färgen)
2 fiskbuljongtärningar
3 dl vatten
1 lime
1 - 1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 - 1 1/2 dl vitt kryddigt vin (t ex gewurztraminer)
1 citrongräs
1/2 - 3/4 röd chilifrukt (utan kärnor)
2 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
1 - 1 1/2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
1 tsk grön currypaste
200 - 225 g haricots verts, sockerärter eller tahiländsk sparris
salt
1/2 kruka hackad färsk koriander
basilikablad till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Trevligt och gott! Familjen gilar inte musslor, så vi la i räkor istället och lät räkskalen koka med i fonden från början.

Lena

2011-01-15

Mycket gott! Smaken känns äkta thailändsk. Ät gärna på thai curry-vis med jasminris.

Sonja

2006-08-04

Den absolut bästa fisksoppa jag ätit. Den är rolig att göra och serveras vackert och originellt i melonskalen. En succé!

Lisbeth

2005-04-09

Testa liknande recept

Melonsallad med grillade vannameiräkor
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Slush med sötmelon, druvor och hallon
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad melon med burrata och lufttorkad skinka
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fisksoppa med röd curry och lime
Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Melony melonsmoothie
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga