Fisksoppa i melonskal
Denna fisksoppa med thailändsk touch serverad i melonskal gör garanterat succé på din fest. Fisk, musslor, kokosmjölk och currypaste ger mycket smak tillsammans med citrongräset, vitlöken och ingefäran. Soppan garneras med basilika och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004
Ingredienser
4 portioner
600 g fast fisk (t ex hälften lax och hälften kolja)
500 g musslor med skal
2 cantaloupemeloner à ca 600 g (galiameloner går smakmässigt också bra, men då blir soppan blekvit till färgen)
2 fiskbuljongtärningar
3 dl vatten
1 lime
1 - 1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 - 1 1/2 dl vitt kryddigt vin (t ex gewurztraminer)
1 citrongräs
1/2 - 3/4 röd chilifrukt (utan kärnor)
2 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
1 - 1 1/2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
1 tsk grön currypaste
200 - 225 g haricots verts, sockerärter eller tahiländsk sparris
salt
1/2 kruka hackad färsk koriander
basilikablad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Trevligt och gott! Familjen gilar inte musslor, så vi la i räkor istället och lät räkskalen koka med i fonden från början.
Lena
2011-01-15Mycket gott! Smaken känns äkta thailändsk. Ät gärna på thai curry-vis med jasminris.
Sonja
2006-08-04Den absolut bästa fisksoppa jag ätit. Den är rolig att göra och serveras vackert och originellt i melonskalen. En succé!
Lisbeth
2005-04-09