Fisksoppa i melonskal

8
4
Fisksoppa i melonskal

Denna fisksoppa med thailändsk touch serverad i melonskal gör garanterat succé på din fest. Fisk, musslor, kokosmjölk och currypaste ger mycket smak tillsammans med citrongräset, vitlöken och ingefäran. Soppan garneras med basilika och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Fisksoppa i melonskal

Ingredienser

4 portioner
600 g fast fisk (t ex hälften lax och hälften kolja)
500 g musslor med skal
2 cantaloupemeloner à ca 600 g (galiameloner går smakmässigt också bra, men då blir soppan blekvit till färgen)
2 fiskbuljongtärningar
3 dl vatten
1 lime
1 - 1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 - 1 1/2 dl vitt kryddigt vin (t ex gewurztraminer)
1 citrongräs
1/2 - 3/4 röd chilifrukt (utan kärnor)
2 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
1 - 1 1/2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
1 tsk grön currypaste
200 - 225 g haricots verts, sockerärter eller tahiländsk sparris
salt
1/2 kruka hackad färsk koriander
basilikablad till garnering

Gör så här

Tips

Ett alternativ till musslor är skalade räkor eller kokta havskräftor som tillsätts soppan strax före serveringen för att bli varma.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Lena

2011-01-15

Trevligt och gott! Familjen gilar inte musslor, så vi la i räkor istället och lät räkskalen koka med i fonden från början.

Sonja

2006-08-04

Mycket gott! Smaken känns äkta thailändsk. Ät gärna på thai curry-vis med jasminris.

Lisbeth

2005-04-09

Den absolut bästa fisksoppa jag ätit. Den är rolig att göra och serveras vackert och originellt i melonskalen. En succé!