Det här receptet på fiskgratäng med räkor och dill är en storfavorit hos dom flesta. En krämig, fräsch och lyxig fiskgratäng som du kan göra till både vardag och fest. Servera gärna gratängen med kokt pressad potatis för en ultimat smakupplevelse!
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, mjölkproteinfri dryck och mjölkproteinfri ost.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och uppskattad av hela familjen. Hade i lite extra dill, en fiskbuljongtärning och en skvätt vitt vin. Kommer absolut laga igen!
Helena
2023-07-13Rätten är god, men jag brukar spara lite räkor som jag strör ovanpå den färdiga gratängen. Serverar för det mesta med kokt potatis och ärter.
Käthe
2023-04-24Den här gratängen är verkligen supergod! Jag brukar vispa ihop vätskan från fisken med såsen så att såsen får lite smak av den, tillsätta en tärning fiskbuljong och mer dill! Räkor har jag i ibland, ibland inte. Blir lika gott utan. Och billigare ;) pressad potatis och gröna ärtor till. Mumsigt!
Jennie
2023-03-17