Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg 4.1 av 5.
273 personer har röstat
50
Fiskgratäng med räkor och dill

Det här receptet på fiskgratäng med räkor och dill är en storfavorit hos dom flesta. En krämig, fräsch och lyxig fiskgratäng som du kan göra till både vardag och fest. Välj din favoritfisk, vi rekommenderar torsk, lax, sej eller kolja. Servera gärna gratängen med kokt pressad potatis för en ultimat smakupplevelse!

Fiskgratäng med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
600 g djupfryst fisk (t ex torsk, lax, sejfilé eller koljafilé)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl riven ost

Sås

500 g räkor (med skal)
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt
peppar
1/2 dl hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
273 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod 👍👍

Magnus

2024-12-12

Smakfullt

Jan-olov

2024-08-11

Saknar syra

Ebba

2023-11-12

Näringsvärde per portion

Energi1525 KJ / 365 kCal
Fett14 g
Salt2.6 g
Kolhydrater11 g
Protein48 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mammas fiskgratäng
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med svampsås och potatismos
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng till vardags
Betyg 3 av 5.
386 personer har röstat
Under 45 min att tillaga