Fiskgratäng med räkor och dill
Det här receptet på fiskgratäng med räkor och dill är en storfavorit hos dom flesta. En krämig, fräsch och lyxig fiskgratäng som du kan göra till både vardag och fest. Välj din favoritfisk, vi rekommenderar torsk, lax, sej eller kolja. Servera gärna gratängen med kokt pressad potatis för en ultimat smakupplevelse!
Ingredienser
4 portioner
600 g djupfryst fisk (t ex torsk, lax, sejfilé eller koljafilé)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl riven ost
Sås
500 g räkor (med skal)
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt
peppar
1/2 dl hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1525 KJ / 365 kCal
Fett14 g
Salt2.6 g
Kolhydrater11 g
Protein48 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod 👍👍
Magnus
2024-12-12Smakfullt
Jan-olov
2024-08-11Saknar syra
Ebba
2023-11-12