Fiskgratäng med räkor och dill

105
25
Fiskgratäng med räkor och dill

Det här receptet på fiskgratäng med räkor och dill är en storfavorit hos dom flesta. En krämig, fräsch och lyxig fiskgratäng som du kan göra till både vardag och fest. Servera gärna gratängen med kokt pressad potatis för en ultimat smakupplevelse!

Skriv ut
Fiskgratäng med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
600 g
djupfryst fisk
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 dl
riven ost

Sås

500 g
räkor (med skal)
2 msk
smör eller margarin
3 msk
vetemjöl
5 dl
mjölk
-
salt och peppar
1/2 dl
hackad dill

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, mjölkproteinfri dryck och mjölkproteinfri ost.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj mjölkproteinfritt margarin och byt ut mjölken mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj gärna mervärdesmärkt fisk och räkor. Detta leder till en femtedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Under 60 minuter

Gör så här

Tips

Tillsätt gärna 1 tsk hummerfond till gratängsåsen (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

105

Kommentarer

Maria

10/10/2020

Ta lite hummerfond i såsen, det lyfter😄👍

Moa

10/3/2020

Mycket god och relativt enkel att göra.

Ingemar

9/18/2020

Hej ICA, tack för detta recept. Hade sejfile (ICA 400g) och naturligtvis riktigt smör. En höjdare.

Redaktionen ICAse

9/18/2020

Hej Ingemar! Tack själv för att du använder våra recept! ❤ Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1525 KJ / 365 kCal
Fett 14 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 11 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept