Fisksoppa med räkor och vitlök

883
17
Fisksoppa med räkor och vitlök

Fisksoppa med räkor och vitlök är en härlig soppa som du serverar med krutonger och en klick crème fraiche. Soppan innehåller paprika, lök, vitlök, tomatpuré, timjan, morot, potatis, tomat, grönsaksbuljong, räkor och lax, torsk eller valfri fisk.

Fisksoppa med räkor och vitlök

Ingredienser

4 portioner
1 gul paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad timjan
2 morötter (à 200 g)
2 potatisar (à 200 g)
3 tomater
1 liter grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
600 g fisktärningar (t ex lax, hoki, kolja)
1 burk räkor i lake
salt och peppar

Tillbehör

krutonger
lätt crème fraiche (franska örter)

För alla

Fri från ägg. 
Gör glutenfri: gör egna krutonger på glutenfritt bröd och servera till.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen på krutongerna och byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och krydda med örter.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Klimatanpassa

Vill du göra mer Klimaträtt välj mervärdesmärkt fisk och räkor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

883

Kommentarer

Maria

2021-11-13

Med lite extra tomatpuré, en skvätt vitvin och lite extra timjan, gurkmeja och cayennepeppar så blev det mums. Bytte crème fraichen mot aioli också.

Sara

2021-10-06

Enkel och snabb att laga. Svårt att få fyllig smak utifrån grundrecept. Behöver piffas till lite med valfri smakförstärkare enligt flera tidigare tips.

Karolina

2021-09-14

Bytte Créme fraiche mot aioli, supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2100 KJ / 502 kCal
Fett 25 g
Salt 312 g
Kolhydrater 29 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden