Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fisk med kall räk- och romsås

Denna mumsiga fiskrätt av kokt kolja eller sej passar utmärkt en varm sommardag. Lägg upp din varma fisk med den kalla, krämiga räk- och romsåsen på skivade potatis. Snabblagat och underbart gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Koka fisken enligt anvisning på paketet.
  3. Rör ihop yoghurt, majonnäs, vatten, senap, rom, räkor och gräslök. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  4. Skiva potatisen på tallrikarna. Fördela fisken ovanpå.
  5. Skeda över såsen. Garnera gärna med lite dill eller gräslök. Servera gärna bröd och ost till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • ca 400 g fryst kolja eller sej
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk vatten
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 burk röd stenbitsrom (à 50 g)
  • 1 dl grovhackade räkor
  • 2 msk finhackad gräslök
  • några droppar citronjuice
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2234 kJ / 533 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer