Fisksoppa med räkor, dill och tomat

Den här fisksoppan blir en matig fiskrätt med både grönsaker och potatis. Torsken i soppan går utmärkt att variera med andra sorters fisk som t ex sej, kolja eller hoki. En lättlagad soppa så god att den passar både vardag och fest och där räkor och krutonger gör den extra festlig.

Ingredienser
4 portioner
400 g fryst torskfilé
6 potatisar
2 morötter
1 gul lök
2 tomater
1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
1/2 citron
1 dl grovskuren dill
1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt)
krutonger till servering
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2188 KJ / 522 kCal
Fett27 g
Salt2.77 g
Kolhydrater35 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog makrill, blev väldigt god
Leif
2021-01-30Blev som andra fundersam över valet av ordet "grönsaker", när det inte finns en grönsak i det här receptet så långt ögat kan nå. God blev soppan ändå oavsett ingredienserna, matig och mustig. Tummen upp!
Jenny
2020-05-21Tack Jenny och ni andra som kommenterat! Vi har nu förtydligat och delat upp rotfrukter, lök och tomater istället för att skriva grönsaker :). Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-25Väldigt god! Ökade på med fisk och tog tipset här om saffran - supernöjd!
Malin
2020-03-28