Fisksoppa med räkor, dill och tomat

390
7
Fisksoppa med räkor, dill och tomat

Den här fisksoppan blir en matig fiskrätt med både grönsaker och potatis. Torsken i soppan går utmärkt att variera med andra sorters fisk som t ex sej, kolja eller hoki. En lättlagad soppa så god att den passar både vardag och fest och där räkor och krutonger gör den extra festlig.

Fisksoppa med räkor, dill och tomat

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst torskfilé
6 potatisar
2 morötter
1 gul lök
2 tomater
1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
1/2 citron
1 dl grovskuren dill
1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt)
krutonger till servering

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria krutonger.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

390

Kommentarer

Leif

2021-01-30

Tog makrill, blev väldigt god

Jenny

2020-05-21

Blev som andra fundersam över valet av ordet "grönsaker", när det inte finns en grönsak i det här receptet så långt ögat kan nå. God blev soppan ändå oavsett ingredienserna, matig och mustig. Tummen upp!

Redaktionen ICAse

2020-05-25

Tack Jenny och ni andra som kommenterat! Vi har nu förtydligat och delat upp rotfrukter, lök och tomater istället för att skriva grönsaker :). Hälsningar Ulrika

Malin

2020-03-28

Väldigt god! Ökade på med fisk och tog tipset här om saffran - supernöjd!

Näringsvärde per portion

Energi 2188 KJ / 522 kCal
Fett 27 g
Salt 277 g
Kolhydrater 35 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden