Fisksoppa med räkor, dill och tomat

Den här fisksoppan blir en matig fiskrätt med både grönsaker och potatis. Torsken i soppan går utmärkt att variera med andra sorters fisk som t ex sej, kolja eller hoki. En lättlagad soppa så god att den passar både vardag och fest och där räkor och krutonger gör den extra festlig.

Ingredienser
4 portioner
400 g fryst torskfilé
6 potatisar
2 morötter
1 gul lök
2 tomater
1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
1/2 citron
1 dl grovskuren dill
1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt)
krutonger till servering
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2188 KJ / 522 kCal
Fett27 g
Salt2.77 g
Kolhydrater35 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stTog makrill, blev väldigt god
Leif
Blev som andra fundersam över valet av ordet "grönsaker", när det inte finns en grönsak i det här receptet så långt ögat kan nå. God blev soppan ändå oavsett ingredienserna, matig och mustig. Tummen upp!
Jenny
Tack Jenny och ni andra som kommenterat! Vi har nu förtydligat och delat upp rotfrukter, lök och tomater istället för att skriva grönsaker :). Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Väldigt god! Ökade på med fisk och tog tipset här om saffran - supernöjd!
Malin