Chowder med bacon och musslor

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Chowder med bacon och musslor

Fräsch och exotisk känns denna chowder med bacon och musslor. Matig soppa med potatis och crème fraiche. Aptitretande musslor är himmelskt för smaklökarna. Rostat bröd eller krutonger smakar ypperligt till denna måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Chowder med bacon och musslor

Ingredienser

4 portioner
360 g musslor i lake
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 pkt bacon (à 140 g)
400 g fryst, tärnad potatis
2 dl vitt matlagningsvin
4 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
1 ask smörgåskrasse
krutonger eller rostat bröd till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Jag kompletterade receptet med följande kryddor: ½ krm jalapenopeppar, 1 msk tomatpuré, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk paprikapulver. Det gav fin färg och mustigare smak.

Ann-sofi

2006-03-02

Testa liknande recept

Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med musselsås express
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatris med ärtor och burkmusslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskdolmar med musslor i vin & grädde
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga