Chowder med bacon och musslor
Fräsch och exotisk känns denna chowder med bacon och musslor. Matig soppa med potatis och crème fraiche. Aptitretande musslor är himmelskt för smaklökarna. Rostat bröd eller krutonger smakar ypperligt till denna måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
4 portioner
360 g musslor i lake
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 pkt bacon (à 140 g)
400 g fryst, tärnad potatis
2 dl vitt matlagningsvin
4 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
1 ask smörgåskrasse
krutonger eller rostat bröd till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och buljongtärningen för samtliga allergener, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfria krutonger eller rosta glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag kompletterade receptet med följande kryddor: ½ krm jalapenopeppar, 1 msk tomatpuré, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk paprikapulver. Det gav fin färg och mustigare smak.
Ann-sofi
2006-03-02