Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chowder med bacon och musslor

Fräsch och exotisk känns denna chowder med bacon och musslor. Matig soppa med potatis och crème fraiche. Aptitretande musslor är himmelskt för smaklökarna. Rostat bröd eller krutonger smakar ypperligt till denna måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla baconet. Fräs detta i en 5-liters kastrull (för 4 port) i olivolja tills löken mjuknat.
  2. Tillsätt potatisen och häll över matlagningsvin och buljong. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Vispa ner crème fraiche och låt allt hastigt få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sila bort laken från musslorna. Lägg ner musslorna att värmas lätt i soppan. Klipp i smörgåskrassen direkt i djupa tallrikar, gärna tillsammans med frasiga krutonger.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och buljongtärningen för samtliga allergener, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfria krutonger eller rosta glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 360 g musslor i lake
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 400 g fryst, tärnad potatis
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 4 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 ask smörgåskrasse
  • krutonger eller rostat bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?