UNDER 30 MIN | Medel

Melonsallad med grillade vannameiräkor

Lyxig sallad med melon, tomat och gurka. Toppa med vannameiräkor som får asiatisk smak med thailändsk currypaste. Chiliflakes och färsk mynta gör melonsalladen ännu godare.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Räkor: Blanda räkorna med currypasten, olivolja och flingsalt. Ställ i kylen.
  2. Sallad: Dela och kärna ur melonen, skär bort skalet. Skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Skär gurkan i tunna skivor på längden, gärna med mandolin. Skär tomaterna i tunna skivor.
  3. Varva grönsakerna på ett stort fat och krydda med chiliflakes, flingsalt och peppar. Strö över hackad mynta. 
  4. Trä räkorna på blötlagda spett. Pensla räkorna med olja. Grilla några minuter på varje sida.
  5. Toppa salladen med räkspetten och garnera med mynta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Räkor
  • 350 g frysta, tinade vannameiräkor
  • 2 tsk röd currypaste
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Melonsallad
  • 1 galia- eller cantaloupemelon (ca 600 g)
  • 1 gurka
  • 2 bifftomater
  • 1 krm chiliflakes
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 msk hackad mynta (+ extra till garnering)

Näringsvärde
Per portion

Energi 615 kJ / 147 kCal