Fiskpinneburgare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskpinneburgare

Fiskpinneburgare blir succé hos barnen och är en god variant på vanliga hamburgare. Sprid ut gurkyoghurt med honung på hamburgerbröden och servera genast.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skölj och grovriv 1/2 gurka. Krama ur så mycket vätska som möjligt och lägg gurkrivet i en skål. Blanda ner 1 dl matlagningsyoghurt och 1 msk honung. Smaka av med 2 krm salt och 1/2 krm vitpeppar.
  2. Stek 8 fiskpinnar i 1 msk margarin eller smör i en stekpanna. Strimla 1/2 isbergssalladshuvud. Strimla en halv rödlök.
  3. Värm hamburgerbröden i ugn, 125°C eller i brödrosten. Lägg en klick gurkyoghurt på underdelen av hamburgerbröden. Fördela sallad och lök över och placera sedan 2 fiskpinnar överst på varje bröd. Lägg på hamburgerbrödslocken och servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 liten burk honung
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 pkt djupfrysta fiskpinnar (à 400 g)
  • smör eller margarin
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 1 rödlök
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan