Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Hemgjorda fiskpinnar med frasig panering som smakar citron. Till detta passar ljummen potatissallad med rödlök morot och sockerärter – middagen är serverad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fiskpinnar: Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl, citronskal, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp äggen och häll ut det och ströbrödet på varsin tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt stå.
  2. Ljummen sallad: Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt koka med de sista 5 minuterna. Låt de frysta sockerärterna koka med de sista 2 minuterna.
  3. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor.
  4. Rör ihop en vinägrett av olja, äppelcidervinäger, salt och peppar.
  5. Häll av potatis, morötter och sockerärter. Låt ånga av. Blanda med vinägrett, lök och dill.
  6. Stek fisken i olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills den är klar. Servera med potatissallad och Kaprissås.

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd
Gör äggfri: uteslut äggen och vetemjölet. Gör en enkel panering genom att först doppa fisken i t ex mjölk och därefter i äggfritt ströbröd.

Tips

Köpefiskpinnar behöver inte vara dålig mat, men olika märken skiljer i fiskinnehåll och näring. Lite quick fix:
Se till att få mesta möjliga mängd fisk för pengarna – läs på förpackningen. Det kan även vara värt att jämföra fetthalt och energiinnehåll.
I regel går det utmärkt att tillaga färdiga fiskpinnar utan fett i ugnen. I stekpannan sugs fettet upp direkt.
Servera gärna med eget potatismos och späd med mjölk till rätt konsistens. Låt några morotsslantar, blomkålsbuketter eller palsternacksbitar koka med potatisen så har du automatiskt fått in mer grönt i rätten som bidrar med viktiga vitaminer och mineraler. Gröna ärter är också gott att mosa ner.
Färdig remouladsås kan vara en riktig energibomb, så här lätt gör du egen (4 port):
Blanda 1 dl grovhackade pickles och 1 tärnat äpple med 1 dl matyoghurt (10 %), 1 tsk dijonsenap och 1 1/2 tsk curry. Salta och peppra. Kapris eller inlagd grillad paprika är trevliga smakkompisar till en annan gång.

Ingredienser

Portioner: 4
Fiskpinnar
  • 600 g vit fiskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olivolja
Ljummen sallad
  • 600 g delikatesspotatis
  • 400 g morötter
  • 200 g frysta sockerärtor
  • 1 rödlök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 678 kCal