Fiskpinnar med ljummen potatissallad
Hemgjorda fiskpinnar med frasig panering som smakar citron. Till detta passar ljummen potatissallad med rödlök morot och sockerärter – middagen är serverad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
Fiskpinnar
600 g vit fiskfilé
1 dl vetemjöl
finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olivolja
Ljummen sallad
600 g delikatesspotatis
400 g morötter
200 g frysta sockerärtor
1 rödlök
1 msk äppelcidervinäger
1 dl grovt skuren dill
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 krm peppar
För alla
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd
Gör äggfri: uteslut äggen och vetemjölet. Gör en enkel panering genom att först doppa fisken i t ex mjölk och därefter i äggfritt ströbröd.
Gör så här
Tips
Köpefiskpinnar behöver inte vara dålig mat, men olika märken skiljer i fiskinnehåll och näring. Lite quick fix:
Se till att få mesta möjliga mängd fisk för pengarna – läs på förpackningen. Det kan även vara värt att jämföra fetthalt och energiinnehåll.
I regel går det utmärkt att tillaga färdiga fiskpinnar utan fett i ugnen. I stekpannan sugs fettet upp direkt.
Servera gärna med eget potatismos och späd med mjölk till rätt konsistens. Låt några morotsslantar, blomkålsbuketter eller palsternacksbitar koka med potatisen så har du automatiskt fått in mer grönt i rätten som bidrar med viktiga vitaminer och mineraler. Gröna ärter är också gott att mosa ner.
Färdig remouladsås kan vara en riktig energibomb, så här lätt gör du egen (4 port):
Blanda 1 dl grovhackade pickles och 1 tärnat äpple med 1 dl matyoghurt (10 %), 1 tsk dijonsenap och 1 1/2 tsk curry. Salta och peppra. Kapris eller inlagd grillad paprika är trevliga smakkompisar till en annan gång.
Se till att få mesta möjliga mängd fisk för pengarna – läs på förpackningen. Det kan även vara värt att jämföra fetthalt och energiinnehåll.
I regel går det utmärkt att tillaga färdiga fiskpinnar utan fett i ugnen. I stekpannan sugs fettet upp direkt.
Servera gärna med eget potatismos och späd med mjölk till rätt konsistens. Låt några morotsslantar, blomkålsbuketter eller palsternacksbitar koka med potatisen så har du automatiskt fått in mer grönt i rätten som bidrar med viktiga vitaminer och mineraler. Gröna ärter är också gott att mosa ner.
Färdig remouladsås kan vara en riktig energibomb, så här lätt gör du egen (4 port):
Blanda 1 dl grovhackade pickles och 1 tärnat äpple med 1 dl matyoghurt (10 %), 1 tsk dijonsenap och 1 1/2 tsk curry. Salta och peppra. Kapris eller inlagd grillad paprika är trevliga smakkompisar till en annan gång.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 678 kCal
Fett24 g
Kolhydrater69 g
Protein40 g
Kommentar
Otroligt gott! Goda smaker gör att denna rätt uppskattas både av barn (fiskpinnar) och vuxna (allt det andra)
Cecilia
2012-03-18