Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
1
Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Hemgjorda fiskpinnar med frasig panering som smakar citron. Till detta passar ljummen potatissallad med rödlök morot och sockerärter – middagen är serverad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Fiskpinnar med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Fiskpinnar

600 g  vit fiskfilé
1 dl  vetemjöl
finrivet skal av 1   citron
2   ägg
1 dl  ströbröd
1 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  olivolja

Ljummen sallad

600 g  delikatesspotatis
400 g  morötter
200 g  frysta sockerärtor
1   rödlök
1 msk  äppelcidervinäger
1 dl  grovt skuren dill
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
1/2 krm  peppar

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd
Gör äggfri: uteslut äggen och vetemjölet. Gör en enkel panering genom att först doppa fisken i t ex mjölk och därefter i äggfritt ströbröd.

Gör så här

Tips

Köpefiskpinnar behöver inte vara dålig mat, men olika märken skiljer i fiskinnehåll och näring. Lite quick fix:
Se till att få mesta möjliga mängd fisk för pengarna – läs på förpackningen. Det kan även vara värt att jämföra fetthalt och energiinnehåll.
I regel går det utmärkt att tillaga färdiga fiskpinnar utan fett i ugnen. I stekpannan sugs fettet upp direkt.
Servera gärna med eget potatismos och späd med mjölk till rätt konsistens. Låt några morotsslantar, blomkålsbuketter eller palsternacksbitar koka med potatisen så har du automatiskt fått in mer grönt i rätten som bidrar med viktiga vitaminer och mineraler. Gröna ärter är också gott att mosa ner.
Färdig remouladsås kan vara en riktig energibomb, så här lätt gör du egen (4 port):
Blanda 1 dl grovhackade pickles och 1 tärnat äpple med 1 dl matyoghurt (10 %), 1 tsk dijonsenap och 1 1/2 tsk curry. Salta och peppra. Kapris eller inlagd grillad paprika är trevliga smakkompisar till en annan gång.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Otroligt gott! Goda smaker gör att denna rätt uppskattas både av barn (fiskpinnar) och vuxna (allt det andra)

Cecilia

2012-03-18

Näringsvärde per portion

Energi-1 KJ / 678 kCal
Fett24 g
Kolhydrater69 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Fiskpinnar
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig potatissallad med dill
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjursgryta
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatissallad med saffransvinägrett
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dilldoftande kräftgryta
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad fisk med broccolisås och rostad potatis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga