Fiskpinnar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskpinnar

Delikata hemmalagade fiskpinnar av fiskfilé med en grön puré av ärtor, citron, dill och dijonsenap. Till fiskpinnarna och ärtpurén serverar du nykokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Om färsk fisk används skölj och torka av fiskfiléerna. Dela dem i portionsbitar. Om djupfryst fisk används tina fisken endast så mycket att det går att skära den i skivor.
  2. Salta fisken. Doppa fisken i uppvispat ägg och vänd den i mjölet.
  3. Bryn fettet i en panna. Lägg i fisken och stek den på båda sidor över svag värme, ca 5 minuter på varje sida eller tills fisken är vit i mitten. Ta upp fisken.
  4. Ärtpuré: Värm ärtorna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Riv skalet på citronen och pressa ur saften. Blanda citron med ärtor och dijonsenap. Finhacka dillen och vänd ner den i ärtorna. Mosa ärtorna lätt med en gaffel och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera ärtor och nykokt potatis vid sidan om de nystekta fiskfiléerna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk eller djupfryst fiskfilé
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk margarin till stekning
Grön ärtpuré
  • 1 paket frysta gröna ärter (à 250 g)
  • 1 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl färsk eller fryst dill
  • salt och peppar
Till servering
  • 4 port nykokt potatis
Lägg till i inköpslistan