Fiskfilé med sidfläsk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fiskfilé med sidfläsk

Om du vill servera något festligt och lyxigt nästa gång du bjuder in till middag så ska du testa det här härliga skånska receptet. Fiskfilé med sidfläsk passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen 15-20 minuter, tills fisken är färdig.
  4. Skär bort svålen på fläsket. Skär fläsket i 1/2 cm små tärningar. Stek fläsket ca 5 minuter i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg tillbaka fläsket i stekpannan och häll på sirap och vinäger. Låt sjuda ca 10 minuter, tills såsen blir lite simmig. Ställ åt sidan och håll varmt.
  6. Skala, kärna ur och skär äpplet i ca 1/2 cm små bitar.
  7. Häll av potatisen och låt ånga av. Pressa genom en potatispress eller vispa med elvisp. Späd med mjölk, börja med den angivna mängden och tillsätt mer om det behövs.
  8. Tillsätt smöret och vispa moset fluffigt. Vänd ner äppelbitarna i det varma potatismoset precis före servering. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med fläsktärningar och mos. Kokta primörmorötter är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (mjölig sort)
  • 600 g vit fiskfilé (t ex gös)
  • smör till formen
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g varmrökt sidfläsk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 syrligt äpple
  • 2 dl varm mjölk
  • 25 g smör
Lägg till i inköpslistan