Rostad potatis och blomkål med salsa verde

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Rostad potatis och blomkål med salsa verde

En rostad potatis- och blomkålssallad som lika gärna kan serveras varm som kall. Salsa verden gör du med fördel dagen innan och alla ingredienser till salladen går också utmärkt att göra klart i förväg om du vill servera den kall. Sedan återstår bara att toppa salladen med pumpakärnor, rädisor och krasse.

Rostad potatis och blomkål med salsa verde

Ingredienser

8 bufféportioner
800 g  färskpotatis
1   blomkålshuvud (à ca 500 g)
3 msk  olja
salt
svartpeppar

Salsa verde

1   vitlöksklyfta
1   kruka gräslök
1   kruka persilja
1   huvudsallad
1 msk  kapris
1 dl  olivolja
2 tsk  vinäger
1   förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 dl  pumpakärnor
10   rädisor
1   ask krasse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1125 KJ / 268 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Sommarprimörsallad i teriyaki
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blomkål polonaise
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äpple- och blomkålssallad i yoghurt
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurksallad med vallmo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskkakor med krassesås
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga