Rostad potatis och blomkål med salsa verde

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Rostad potatis och blomkål med salsa verde

En rostad potatis- och blomkålssallad som lika gärna kan serveras varm som kall. Salsa verden gör du med fördel dagen innan och alla ingredienser till salladen går också utmärkt att göra klart i förväg om du vill servera den kall. Sedan återstår bara att toppa salladen med pumpakärnor, rädisor och krasse.

Rostad potatis och blomkål med salsa verde

Ingredienser

8 bufféportioner
800 g  färskpotatis
1   blomkålshuvud (à ca 500 g)
3 msk  olja
salt
svartpeppar

Salsa verde

1   vitlöksklyfta
1   kruka gräslök
1   kruka persilja
1   huvudsallad
1 msk  kapris
1 dl  olivolja
2 tsk  vinäger
1   förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 dl  pumpakärnor
10   rädisor
1   ask krasse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1125 KJ / 268 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Sommarprimörsallad i teriyaki
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sallad med rostad blomkål, apelsin och pumpakärnor
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskkakor med krassesås
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkål polonaise
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gurksallad med vallmo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga