Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rostad potatis och blomkål med salsa verde

En rostad potatis- och blomkålssallad som lika gärna kan serveras varm som kall. Salsa verden gör du med fördel dagen innan och alla ingredienser till salladen går också utmärkt att göra klart i förväg om du vill servera den kall. Sedan återstår bara att toppa salladen med pumpakärnor, rädisor och krasse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skölj potatisen om det behövs. Ansa och skär grova buketter av blomkålen. 
  3. Blanda potatisen med hälften av oljan, salt och peppar. Lägg potatisen på den förvärmda plåten och sätt in i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör om varsamt då och då.
  4. När ca 10 minuter av potatisens tid återstår så blandas blomkål med resterande olja, salt och peppar och tillsätts på potatisplåten.
  5. Salsa verde: Mixa vitlök, gräslök, persilja, sallad, kapris och olivolja. Smaksätt med salt, peppar och vinäger.
  6. Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Vänd försiktigt den rostade potatisen, blomkålen och kikärterna med salsa verde. Smaka av med salt och peppar.
  7. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.
  8. Hyvla eller skiva rädisorna mycket tunt. Lägg dem i isvatten ca 5 minuter, häll av vattnet.
  9. Lägg potatis- och blomkålssalladen på ett fat. Toppa med pumpakärnor, rädisor och klippt krasse.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 800 g färskpotatis
  • 1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
  • 3 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
Salsa verde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • 1 huvudsallad
  • 1 msk kapris
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 10 rädisor
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1125 kJ / 268 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer