Rostad potatis och blomkål med salsa verde
En rostad potatis- och blomkålssallad som lika gärna kan serveras varm som kall. Salsa verden gör du med fördel dagen innan och alla ingredienser till salladen går också utmärkt att göra klart i förväg om du vill servera den kall. Sedan återstår bara att toppa salladen med pumpakärnor, rädisor och krasse.
Ingredienser
8 bufféportioner
800 g färskpotatis
1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
3 msk olja
salt
svartpeppar
Salsa verde
1 vitlöksklyfta
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 huvudsallad
1 msk kapris
1 dl olivolja
2 tsk vinäger
1 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 dl pumpakärnor
10 rädisor
1 ask krasse
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1125 KJ / 268 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein9 g
Kommentarer