Rostad potatis och blomkål med salsa verde

2
0
Rostad potatis och blomkål med salsa verde

En rostad potatis- och blomkålssallad som lika gärna kan serveras varm som kall. Salsa verden gör du med fördel dagen innan och alla ingredienser till salladen går också utmärkt att göra klart i förväg om du vill servera den kall. Sedan återstår bara att toppa salladen med pumpakärnor, rädisor och krasse.

Rostad potatis och blomkål med salsa verde

Ingredienser

8 bufféportioner
800 g färskpotatis
1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
3 msk olja
salt
svartpeppar

Salsa verde

1 vitlöksklyfta
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 huvudsallad
1 msk kapris
1 dl olivolja
2 tsk vinäger
1 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 dl pumpakärnor
10 rädisor
1 ask krasse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1125 KJ / 268 kCal
Fett 13 g
Salt 1 g
Kolhydrater 24 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden