Stekt sej med krassesås
I den här rätten är det såsen som har huvudrollen. Kanske är krassesås ingenting man ens hört talas om tidigare, men efter den här veckan tror vi den kommer bli känd eftersom den är supersmarrig. Perfekt tillbehör till smörstekt sej och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Krassesås
1/2 gul lök
1 msk smör
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 förp krasse (à 100 g)
1/2 citron
salt
peppar
ca 600 g sejfilé
1/2 msk smör
1 förp hjärtsallad
1 förp snackgurka (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2389 KJ / 570 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer