Fiskgryta med vitlökskräm

En enkel och smakrik fiskgryta. Koka upp passerade- och krossade tomater tillsammans med morötter. Lägg i fisken i bitar och låt sjuda. Toppa fiskgrytan med en smarrig vitlökskräm som du svänger ihop genom att blanda smetana och pressad vitlök, salt & peppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2025

Gör så här
00:03:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2446 KJ / 582 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
23 stJag gillar personligen inte tomat till fisk. Räddades av att jag hade väldigt mycket vitlök i smetanan.
Celina
En helt okej fiskgryta till vardagen. Jag la till oregano och en skvätt matlagningsgrädde. Enkel och lätt att laga.
Sara
Älskar fiskgrytor och soppor men Sej förstör hela smakupplevelsen och jag får svårare och svårare att äta den fisken snälla byt ut den annars blir jag snart tvungen att hoppa över den veckan det är Sej på menyn.
Andreas