Fiskgryta med vitlöksbröd

67
11
Fiskgryta med vitlöksbröd

Det här härliga och fräscha receptet på fiskgryta med vitlöksbröd är den perfekta vardagsmiddagen då den är snabblagad, god, mättande och näringsrik. Servera fiskgrytan med nygräddad vitlöksbaguette.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2011

Fiskgryta med vitlöksbröd

Ingredienser

4 portioner
6 minibaguetter (vitlök)
5 dl fisk- och skaldjurssoppa (Skärgårdssoppa)
5 dl vatten
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 förp fryst rotfruktsmix (à 550 g)
600 g torsk- och laxtärningar
3 msk hackad dill
salt och peppar
1 citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt bröd (där snittytan kan gnidas in med vitlök efter smak).

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Katrine

2022-10-21

Istället för frysta rotsaker använde jag färska; morötter, potatis, palsternacka och purjolök. Och tog i ca 1 dl extra vätska p.g.a detta. Blev som en god matig soppa. Barnen älskade vitlöksbrödet till. Jag använde skärgårdssoppa då det var det de hade på vår Ica. Funkade toppen. Sparas!

Bo arne

2021-11-29

Ljuvlig soppa!

Magnus

2021-09-01

Eftersom vi inte hittade frysta rotfrukter, bytte vi ut dessa mot potatis, morot, palsternacka och purjolök som förkokades. Blev mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3232 KJ / 770 kCal
Fett 498 g
Kolhydrater 445 g
Protein 371 g
Läs mer om näringsvärden