Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med vitlöksbröd

Det här härliga och fräscha receptet på fiskgryta med vitlöksbröd är den perfekta vardagsmiddagen då den är snabblagad, god, mättande och näringsrik. Servera fiskgrytan med nygräddad vitlöksbaguette.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka upp soppan med vatten, grädde och buljongtärning eller fond.
  3. Lägg i rotfrukterna och fisken, sjud ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Rör ner dillen och smaka av med salt, peppar och några droppar pressad citronjuice.
  4. Servera fiskgrytan med brödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt bröd (där snittytan kan gnidas in med vitlök efter smak).

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 minibaguetter (vitlök)
  • 5 dl fisk- och skaldjurssoppa (Skärgårdssoppa)
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 1 förp fryst rotfruktsmix (à 550 g)
  • 600 g torsk- och laxtärningar
  • 3 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3232 kJ / 770 kCal