Fiskgryta med vitlöksbröd
Det här härliga och fräscha receptet på fiskgryta med vitlöksbröd är den perfekta vardagsmiddagen då den är snabblagad, god, mättande och näringsrik. Servera fiskgrytan med nygräddad vitlöksbaguette.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2011
Ingredienser
4 portioner
6 minibaguetter (vitlök)
5 dl fisk- och skaldjurssoppa (Skärgårdssoppa)
5 dl vatten
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 förp fryst rotfruktsmix (à 550 g)
600 g torsk- och laxtärningar
3 msk hackad dill
salt och peppar
1 citron
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt bröd (där snittytan kan gnidas in med vitlök efter smak).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3232 KJ / 770 kCal
Fett49.8 g
Kolhydrater44.5 g
Protein37.1 g
Kommentarer
Istället för frysta rotsaker använde jag färska; morötter, potatis, palsternacka och purjolök. Och tog i ca 1 dl extra vätska p.g.a detta. Blev som en god matig soppa. Barnen älskade vitlöksbrödet till. Jag använde skärgårdssoppa då det var det de hade på vår Ica. Funkade toppen. Sparas!
Katrine
2022-10-21Ljuvlig soppa!
Bo arne
2021-11-29Eftersom vi inte hittade frysta rotfrukter, bytte vi ut dessa mot potatis, morot, palsternacka och purjolök som förkokades. Blev mycket gott!
Magnus
2021-09-01