Melontsatsiki med skaldjur

Betyg 3.6 av 5.
59 personer har röstat
19
Melontsatsiki med skaldjur

Melontsatsiki med skaldjur är en härlig förrätt som passar perfekt på nyår. Blanda matyoghurt, lime, honung, vitlök och salt och rör i melonen. Lägg hummern och räkorna på tsatsikin och garnera med limeskivor och vattenkrasse.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Melontsatsiki med skaldjur

Ingredienser

4 portioner

Tsatsiki

2 dl  medelhavsinspirerad matyoghurt (10%)
rivet skal av 1   lime
1 msk  flytande honung
1/2   pressad vitlöksklyfta
1 krm  salt
2 dl  tärnad melon
1   hummer och/eller räkor med skal (1 hummer motsvarar 400 g räkor med skal)

Garnering

limeskivor
vattenkrasse eller annat grönt

För alla

Melontsatsiki med skaldjur är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
59 personer har röstat

Kommentarer

En riktig höjdare! Jag tog melon enl recept och det blev väldigt bra. Lade inte i melonen i yoghurten förrän strax innan serverig. Använde cantaoulopemelon.

Vanja

2018-08-11

Jätte gott!!! Serverade den som förrätt till nyår, jag tog dubbel mängd melon. Lätt o fräsch!

Elisabet

2011-01-05

Undrar också om det är vattenmelon eller honungsmelon man skall avända? Låter iaf supergott o enkelt.

Gittel

2010-08-15

Testa liknande recept

Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lobster roll med brioche
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad hummer med rom- och ingefärssmör
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummer Thermidor
Betyg 3.3 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerad hummer med Västerbottensost
Betyg 4.3 av 5.
147 personer har röstat
Under 60 min att tillaga