Melontsatsiki med skaldjur

58
19
Melontsatsiki med skaldjur

Melontsatsiki med skaldjur är en härlig förrätt som passar perfekt på nyår. Blanda matyoghurt, lime, honung, vitlök och salt och rör i melonen. Lägg hummern och räkorna på tsatsikin och garnera med limeskivor och vattenkrasse.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Melontsatsiki med skaldjur

Ingredienser

4 portioner

Tsatsiki

2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt (10%)
rivet skal av 1 lime
1 msk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
2 dl tärnad melon
1 hummer och/eller räkor med skal (1 hummer motsvarar 400 g räkor med skal)

Garnering

limeskivor
vattenkrasse eller annat grönt

För alla

Melontsatsiki med skaldjur är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurt alternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Vanja

2018-08-11

En riktig höjdare! Jag tog melon enl recept och det blev väldigt bra. Lade inte i melonen i yoghurten förrän strax innan serverig. Använde cantaoulopemelon.

Elisabet

2011-01-05

Jätte gott!!! Serverade den som förrätt till nyår, jag tog dubbel mängd melon. Lätt o fräsch!

Gittel

2010-08-15

Undrar också om det är vattenmelon eller honungsmelon man skall avända? Låter iaf supergott o enkelt.

Testa liknande recept