Melontsatsiki med skaldjur
Melontsatsiki med skaldjur är en härlig förrätt som passar perfekt på nyår. Blanda matyoghurt, lime, honung, vitlök och salt och rör i melonen. Lägg hummern och räkorna på tsatsikin och garnera med limeskivor och vattenkrasse.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
4 portioner
Tsatsiki
2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt (10%)
rivet skal av 1 lime
1 msk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
2 dl tärnad melon
1 hummer och/eller räkor med skal (1 hummer motsvarar 400 g räkor med skal)
Garnering
limeskivor
vattenkrasse eller annat grönt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En riktig höjdare! Jag tog melon enl recept och det blev väldigt bra. Lade inte i melonen i yoghurten förrän strax innan serverig. Använde cantaoulopemelon.
Vanja
2018-08-11Jätte gott!!! Serverade den som förrätt till nyår, jag tog dubbel mängd melon. Lätt o fräsch!
Elisabet
2011-01-05Undrar också om det är vattenmelon eller honungsmelon man skall avända? Låter iaf supergott o enkelt.
Gittel
2010-08-15