Melontsatsiki med skaldjur

Melontsatsiki med skaldjur är en härlig förrätt som passar perfekt på nyår. Blanda matyoghurt, lime, honung, vitlök och salt och rör i melonen. Lägg hummern och räkorna på tsatsikin och garnera med limeskivor och vattenkrasse.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Ingredienser
4 portioner
Tsatsiki
2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt (10%)
rivet skal av 1 lime
1 msk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
2 dl tärnad melon
1 hummer och/eller räkor med skal (1 hummer motsvarar 400 g räkor med skal)
Garnering
limeskivor
vattenkrasse eller annat grönt
För alla
Melontsatsiki med skaldjur är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurt alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En riktig höjdare! Jag tog melon enl recept och det blev väldigt bra. Lade inte i melonen i yoghurten förrän strax innan serverig. Använde cantaoulopemelon.
Vanja
2018-08-11Jätte gott!!! Serverade den som förrätt till nyår, jag tog dubbel mängd melon. Lätt o fräsch!
Elisabet
2011-01-05Undrar också om det är vattenmelon eller honungsmelon man skall avända? Låter iaf supergott o enkelt.
Gittel
2010-08-15