Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Melontsatsiki med skaldjur

Melontsatsiki med skaldjur är en härlig förrätt som passar perfekt på nyår. Blanda matyoghurt, lime, honung, vitlök och salt och rör i melonen. Lägg hummern och räkorna på tsatsikin och garnera med limeskivor och vattenkrasse.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda matyoghurt, lime, honung, vitlök och salt. Rör i melonen. Fördela i 4 skålar.
  2. Skala räkorna och/eller ta ut hummerköttet, skär det i bitar. Lägg skaldjuren på tsatsikin och garnera.

För alla

Melontsatsiki med skaldjur är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Tsatsiki
  • 2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt (10%)
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 2 dl tärnad melon
  • 1 hummer och/eller räkor med skal (1 hummer motsvarar 400 g räkor med skal)
Garnering
  • limeskivor
  • vattenkrasse eller annat grönt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?