Mandelpotatis och jordärtskockssoppa med skaldjurssallad
Ett charmerande recept på festlig soppa av mandelpotatis och jordärtskocka som du gör av bland annat purjolök, vitlök, vitt vin och grädde. Servera soppan med en lyxig skaldjurssallad. Perfekt att servera till fest.
Ingredienser
4 portioner
250 g mandelpotatis
250 g jordärtskockor
1/3 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
5 dl kycklingbuljong
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
salt
peppar
citronsaft
Baguette
1/2 baguette gärna lantbaguette
5 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
2 msk färskriven pepparrot
Skaldjurssallad
1 hummer
20 räkor
4 pilgrimsmusslor
10 sockerärtor
blandad sallad t ex spenat, roman, röda mangoldskott och ärtskott
1 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer