Fiskgryta med torsk och citrongräs

En värmande fiskgryta passar väl alldeles utmärkt så här mitt i januari. Denna är smaksatt med det goda från Asien, i form av curry, kokosmjölk och citrongräs. Toppas såklart med färsk koriander.
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 2 2023

Ingredienser
4 portioner
1  röd peppar
1  rödlök
1/2 msk olja
1 msk curry
1  förp kokosmjölk (à 400 ml)
2 1/2 dl vatten
1  fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2  citrongrässtjälkar
300 g torskrygg
Zucchini
1  zucchini (à ca 300 g)
1/2 msk olja
1  vitlöksklyfta
250 g sojabönor
 salt
 peppar
4  port glasnudlar
1  förp färsk koriander (à 20 g)
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2531 KJ / 607 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
4 stDet var ganska gott. Tyckte mest om zucchinin.
Mitra
Okej men inte mer. Fisken blev god men allt blev gröngrått (inklusive fisken) och kalla glasnudlar är ju lite speciellt. Vitlökszuccinin var trevlig till.
Maria
Goda smaker som passade oss.
Monica