Fiskgryta med tomat och blomkål

Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fiskgryta med tomat och blomkål

Krämig och god fiskgryta med färsk torskfilé och god smak av dill- och fänkålsfrön. Extra mättande blir grytan av morötter och blomkål. Servera gärna med kokt potatis.

Fiskgryta med tomat och blomkål

Ingredienser

4 portioner
2 förp färsk torskfilé (à 300 g)
1/2 tsk salt
3 vitlöksklyftor
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 tsk dillfrön
2 tsk fänkålsfrön
250 g frysta minimorötter
2 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk vitvinsvinäger
2 krm cayennepeppar
450 g fryst blomkål

Till servering

kokt potatis

Gör så här

00:20:00
00:02:00
00:08:00
00:02:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • 🤕🇹🇭

    Arne

Näringsvärde per portion

Energi2870 KJ / 683 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kryddig ost- och olivblandning
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostdipp med dill och citron
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bönpasta med fänkål och räkor
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt kalv i dill
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad