Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Stekt strömming med potatisplättar

Välkommen hem! En rätt att bli glad över. Spröda stekta strömmingsfiléer smaksatta med fänkål, dillfrön och havssalt. Servera med de gyllenbruna plättarna av potatis och gärna en tomatsallad till.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda och stöt samtliga kryddor till kryddmarinaden i en mortel. Strö blandningen över strömmingsfiléernas "köttsida". Ställ kallt i ca 1 timme.
  2. Plättar: Stampa ett mos av samtliga ingredienser utom lök och persilja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den och blanda i moset tillsammans med persiljan. Forma moset till små plättar. Stek dem gyllenbruna i olja. Håll plättarna varma.
  4. Lägg ihop strömmingfiléerna två och två. Halstra dem i olja i en stekpanna. Beräkna ca 1 1/2 minut per sida.
  5. Servera strömmingen med plättarna. En fräsch tomatsallad är gott till.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat. Byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 24 sill-/ strömmingsfiléer
Kryddmarinad
  • 1 - 1 1/2 tsk havssalt
  • 3 tsk fänkålsfrön
  • 3 tsk dillfrön
  • 2 - 2 1/2 tsk rosépeppar
Potatisplättar
  • 800 g kokt potatis
  • 1 dl kokvatten från potatisen
  • 1/2 dl grädde
  • 1 äggula
  • 0,8 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl finhackad persilja
  • rapsolja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer