Stekt strömming med potatisplättar

2
0
Stekt strömming med potatisplättar

Välkommen hem! En rätt att bli glad över. Spröda stekta strömmingsfiléer smaksatta med fänkål, dillfrön och havssalt. Servera med de gyllenbruna plättarna av potatis och gärna en tomatsallad till.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Stekt strömming med potatisplättar

Ingredienser

4 portioner
24 sill-/ strömmingsfiléer

Kryddmarinad

1 - 1 1/2 tsk havssalt
3 tsk fänkålsfrön
3 tsk dillfrön
2 - 2 1/2 tsk rosépeppar

Potatisplättar

800 g kokt potatis
1 dl kokvatten från potatisen
1/2 dl grädde
1 äggula
4/5 tsk salt
1 krm peppar
1/2 rödlök
1 dl finhackad persilja
rapsolja till stekning

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat. Byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer