Stekt strömming med potatisplättar

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Stekt strömming med potatisplättar

Välkommen hem! En rätt att bli glad över. Spröda stekta strömmingsfiléer smaksatta med fänkål, dillfrön och havssalt. Servera med de gyllenbruna plättarna av potatis och gärna en tomatsallad till.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Stekt strömming med potatisplättar

Ingredienser

4 portioner
24   sill-/ strömmingsfiléer

Kryddmarinad

1 - 1 1/2 tsk  havssalt
3 tsk  fänkålsfrön
3 tsk  dillfrön
2 - 2 1/2 tsk  rosépeppar

Potatisplättar

800 g  kokt potatis
1 dl  kokvatten från potatisen
1/2 dl  grädde
1   äggula
4/5 tsk  salt
1 krm  peppar
1/2   rödlök
1 dl  finhackad persilja
rapsolja till stekning

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat. Byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kräftströmming
Betyg 4.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Strömmingsaladåb
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad fänkål med citron och spenat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillstekt strömming med inlagd fänkål
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga