Fiskgryta med musslor i currykokosmjölk
En currydoftande fiskgryta gjord på kolja och musslor med en bas på chili, lök och kokosmjölk, som serveras med ris, vitlöksgurka och koriander. Smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 röd peppar (chili)
1 rödlök
1/2 msk olja
1 msk curry
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 citrongrässtjälkar
1 förp färsk torskrygg eller annan vit fisk (à ca 300 g)
200 g fryst blåmusselkött
salt
peppar
1 gurka
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 förp färsk koriander (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 557 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. Tog lax istället och serverade till kokt delikatesspotatis.
Roger
2024-11-24Mycket gott, såsen i grytan smakade fantastiskt och gav en behaglig eftersmak. I receptet framgick det inte hur riset skulle ätas till grytan. Vi bottnade helt enkelt med ris och lade grytan ovanpå och spisade anrättningen med sked.
Per
2022-04-06