Fiskgryta med musslor i currykokosmjölk

0
0 Klimatsmart
Fiskgryta med musslor i currykokosmjölk

En currydoftande fiskgryta gjord på kolja och musslor med en bas på chili, lök och kokosmjölk, som serveras med ris, vitlöksgurka och koriander. Smaklig måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Fiskgryta med musslor i currykokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
röd peppar (chili)
1
rödlök
1/2 msk
olja
1 msk
curry
400 ml
kokosmjölk
2 1/2 dl
vatten
1
fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2
citrongrässtjälkar
350 g
färsk koljafilé
200 g
fryst blåmusselkött
-
salt
-
peppar
1
gurka
1/2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1
förp färsk koriander (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2331 KJ / 557 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept