Fiskgryta med musslor i currykokosmjölk

5
1 Klimatsmart
Fiskgryta med musslor i currykokosmjölk

En currydoftande fiskgryta gjord på kolja och musslor med en bas på chili, lök och kokosmjölk, som serveras med ris, vitlöksgurka och koriander. Smaklig måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2022

Fiskgryta med musslor i currykokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 röd peppar (chili)
1 rödlök
1/2 msk olja
1 msk curry
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 citrongrässtjälkar
1 förp färsk torskrygg eller annan vit fisk (à ca 300 g)
200 g fryst blåmusselkött
salt
peppar
1 gurka
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 förp färsk koriander (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Per

2022-04-06

Mycket gott, såsen i grytan smakade fantastiskt och gav en behaglig eftersmak. I receptet framgick det inte hur riset skulle ätas till grytan. Vi bottnade helt enkelt med ris och lade grytan ovanpå och spisade anrättningen med sked.

Näringsvärde per portion

Energi 2331 KJ / 557 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden