Fiskgryta med saffransaioli och baguette

Betyg 4.1 av 5.52 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Fiskgryta med saffransaioli och baguette

Låt denna färg- och smakstarka gryta dukas fram till bordet. Den blir matig tack vare potatis, morötter och torskrygg, och som grädden på moset; musslor! En liten brödbit till är given, och likaså saffransaiolin som blir en gyllene klick på tallriken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Fiskgryta med saffransaioli och baguette

Ingredienser

4 portioner

Fiskgryta

1 gul lök
3 morötter
1 bakpotatis (à ca 300 g)
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
ca 300 g torskrygg
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp fryst blåmusselkött (à 200 g)

Bröd

1 bake off surdegsbaguette (à 250 g)

Aioli

1 1/2 dl majonnäs
1 förp saffran (à 1/2 g)
salt
peppar

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Bra recept som grund men kryddor behövs! Kompletterade med tomatpuré, fänkål, mer vitlök o fond, salt o peppar, sambal oelek. Jag bytte ut aioli mot fettfri grekisk yoghurt som jag smaksatte med saffran.

    Susanne

  • Mycket god! Brukar dock lägga till lite fänkål, tomatpuré och en skvätt vitvinsvinäger. Funkar fint med färdigköpt vanlig vitlöksaioli.

    Linda

  • Rekommenderar 2 fiskbuljongtärningar, tomatpuré och en halv röd peppar i soppan. Vi tog även en vitlöksklyfta i aiolin. Toppengott!

    Sandra

  • Aioli ska vara med vitlök.

    Ann-louise

  • Trevlig men saknades kryddning. Finns bättre fiskgrytor här på sajten.

    Maria

  • Fem av fem!!!

    Caroline

  • Ungstek lax

    Ann-mari

  • Supergott med lite mer kryddning, och vitlök i aiolin.

    Irina

  • Grytan blev riktigt bra. Dock behövdes det lite tomatpuré och mer salt och peppar.

    Anne

  • Fantastisk rätt!

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi2693 KJ / 642 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein26 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fiskgryta med musslor i currykokosmjölk
    Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risotto med saffran och musslor
    Betyg 2.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Risotto med vitlöksstekta musslor
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Clam chowder
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad