Fiskgryta med saffransaioli och baguette

Låt denna färg- och smakstarka gryta dukas fram till bordet. Den blir matig tack vare potatis, morötter och torskrygg, och som grädden på moset; musslor! En liten brödbit till är given, och likaså saffransaiolin som blir en gyllene klick på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Ingredienser
4 portioner
Fiskgryta
1 gul lök
3 morötter
1 bakpotatis (à ca 300 g)
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
ca 300 g torskrygg
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp fryst blåmusselkött (à 200 g)
Bröd
1 bake off surdegsbaguette (à 250 g)
Aioli
1 1/2 dl majonnäs
1 förp saffran (à 1/2 g)
salt
peppar
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 642 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stBra recept som grund men kryddor behövs! Kompletterade med tomatpuré, fänkål, mer vitlök o fond, salt o peppar, sambal oelek. Jag bytte ut aioli mot fettfri grekisk yoghurt som jag smaksatte med saffran.
Susanne
Mycket god! Brukar dock lägga till lite fänkål, tomatpuré och en skvätt vitvinsvinäger. Funkar fint med färdigköpt vanlig vitlöksaioli.
Linda
Rekommenderar 2 fiskbuljongtärningar, tomatpuré och en halv röd peppar i soppan. Vi tog även en vitlöksklyfta i aiolin. Toppengott!
Sandra