Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax- och sellerigryta med saffran

En härlig lax- och sellerigryta med kort tillagningstid. Du ger grytan sin speciella smak med hjälp av cayennepeppar och saffran som får koka ihop med de övriga ingredienserna. Duka fram den varma lax- och sellerigrytan med krispiga sockerärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär sellerin i små tärningar. Skala och skiva morötterna . Lägg rotfrukterna i en gryta. Häll över vattnet så det knappt täcker. Koka upp och sjud ett par min. Tillsätt vin, crème fraiche, salt, cayennepeppar och saffran. Låt koka ca 5 min.
  2. Skär laxen i kuber ca 2x2 cm. Blanda ner laxen och låt sjuda ytterligare 5 min.
  3. Servera lax- och sellerigrytan med sockerärterna och couscous eller ris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rotselleri (à ca 500 g)
  • 2 morötter
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 400 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 paket djupfrysta sockerärtor (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden