Lax- och sellerigryta med saffran

En härlig lax- och sellerigryta med kort tillagningstid. Du ger grytan sin speciella smak med hjälp av cayennepeppar och saffran som får koka ihop med de övriga ingredienserna. Duka fram den varma lax- och sellerigrytan med krispiga sockerärter.

Ingredienser
4 portioner
1/2 rotselleri (à ca 500 g)
2 morötter
1 1/2 dl vatten
1 dl vitt vin
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1/2 krm cayennepeppar
1 pkt saffran (à 1/2 g)
400 g laxfilé utan skinn och ben
1 paket djupfrysta sockerärtor (à 200 g)
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett21 g
Kommentarer
Lättlagat. Skar selleri i riktigt små tärningar så de hann bli genomkokta. Istället för vitt vin tog jag ca 1-2 msk vitvinsvinäger. En festrätt med vacker färg.
Ewa
2024-11-11Hur mycket vatten ska man ha till kokningen av rotfrukterna? /Åsa :o)
Åsa
2008-09-18Jag har tänkt laga detta recept i dag. Det är inte angivet vilken mängd vatten man ska hälla över rotsakerna. Jag ska nu åka o handla ingredienserna o hoppas ha ett svar när jag kommer tillbaka. Kramar från Britt!
Britt
2006-11-18