Korv med bröd och löktopping

Korv med bröd och löktopping är en rolig twist på en korv som inspirerats av "fransk löksoppa”. Förbered karamelliserad lök i foliepaket, stek ihop heta brödsmulor hemma för att ta med ut till korvgrillningen. Toppa korven med lök, brödsmulor och riven gruyère. Görs korven hemma kan du steka klart löken i stekpannan.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
4 portioner
4 grillkorvar eller färska korvar
4 stora korvbröd eller flatbread (se länk i text)
Heta brödsmulor
1 dl urgröpta brödsmulor från valfritt lantbröd
1 msk olivolja
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk torkad timjan
1 krm flingsalt
Karamelliserad lök
3 gula lökar
50 g smör (+ extra till grillning)
salt
peppar
1 msk rörsocker
2 msk balsamvinäger
2 msk smör (endast till korvbröd)
100 g cream cheese (färskost)
50 g gruyère
1/2 kruka timjan (till dekoration)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer