Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Saltbakad lax med citronsås - laktosfri

Denna himmelska, saltbakade lax med smakfull, laktosfri citronsås kommer bli mycket uppskattad på middagsbordet. Koka ihop din härliga sås under tiden laxen tillagas och servera den sedan ihop med pressad potatis, citron och krispiga sockerärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Täck en ugnssäker form med grovt salt. Lägg laxen i formen med skinnsidan ner mot saltet. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  3. Sås: Koka upp crème fraiche och grädde med smulad buljongtärning under omrörning. Smaka av med pressad citronsaft och eventuellt salt. Rör ner dill eller gräslök strax innan serveringen.
  4. Till servering: Servera med pressad potatis, sockerärter och citronklyftor.

För alla

Rätten går naturligtvis att laga med vanlig crème fraiche och matgrädde. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt är rätten fri från laktos, gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), byt grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax med skinn (à ca 150 g)
  • grovt salt
Sås
  • 2 dl laktosfri lätt crème fraiche
  • 1 dl laktosfri matlagningsgrädde (15%)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 citron
  • salt
  • 1/2 dl skuren dill eller gräslök
Till servering
  • pressad potatis
  • sockerärtor
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2283 kJ / 545 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden