Fiskgryta med lax och tomat

Lax med ris och en krämig sås på grädde, tomater och krispiga sockerärtor. Det här är en superenkel och snabblagad rätt som många gillar. Lika gott till middag som i matlådan dagen efter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2646 KJ / 632 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
24 st4+ ger jag receptet. Efter att ha läst tidigare recensionerna hade jag i mer dill och tillsatte lite sambal oelek. Lade till lite purjolök som fanns hemma. Hoppade över sockerärtorna. Vi åt potatisklyftor till grytan. Tillagningen gick fort (till och med för mig) och det är inte så många ingredienser. De flesta är sådana som finns hemma. Sammantaget mycket bra!
Catarina
Mycket god fiskgryta, jag la i en hel förpackning färsk dill och 1/2 tsk.sambal oblekt & kokade delikatesspotatis till e.tips här ovan.
Anders
Fick krydda upp rejält med mejram och timjan, samt fond och salt.
Ulrika
Blev jättegott fast jag gjorde potatismos istället.
Susanne
Lätt att göra! Tog potatis till istället och la i lite citronpeppar också
Helena
Gott och lättlagat. Tog potatis till.
Rosita
Jättegott! Rekomenderar dock potatis till (eller pasta om man har bråttom) hellre än ris.
Irina
Gott och enkelt dock inget för barnen då det är ganska vuxna smaker. Kryddade med saffran mumsigt
Petra
Älskar 😋
Jannica
Lättlagad, mild och god! Jag hade i lite cayennepeppar också och betydligt mer dill än vad som står. Kanongott!
Julia