Fransk fisksoppa

Betyg 4 av 5.
169 personer har röstat
31
Fransk fisksoppa

En ljuvlig fisksoppa med en bris från den franska kusten. Med torsk och potatis i blir det riktigt mättande, och soppan blir både len och krämig tack vare crème fraiche. Bryt av en bit baguette och njut. Bon appetit!

Fransk fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g  fryst torsk
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
500 g  fast potatis
1   fänkål
2 msk  olja
3 msk  tomatpuré
1 l  fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk  timjan
1 dl  lätt crème fraiche
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Servera gärna fisksoppan med nygräddade baguetter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
169 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod soppa, gjort den flera gånger.

Janet marie

2023-03-08

Eva Återigen en ytterligt god fisksoppa

Eva

2023-01-14

Jätte god,fräsch, inte fet...bra helt enkelt..

Agneta

2022-11-24

Näringsvärde per portion

Energi1376 KJ / 328 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater26.7 g
Protein23.6 g

Testa liknande recept

Fiskgryta med fänkål och färsk pasta
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med fänkål och räkor
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta à la provencale
Betyg 1.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursgryta med rotfrukter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger
Betyg 4 av 5.
140 personer har röstat
Under 45 min att tillaga