Fransk fisksoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fransk fisksoppa

En ljuvlig fisksoppa med en bris från den franska kusten. Med torsk och potatis i blir det riktigt mättande, och soppan blir både len och krämig tack vare crème fraiche. Bryt av en bit baguette och njut. Bon appetit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken. Skär den i tärningar.
  2. Skala lök, vitlök och potatis. Finhacka lök och vitlök. Tärna potatisen ca 1x1 cm tärningar. Ansa och finstrimla fänkålen.
  3. Fräs lök, vitlök och fänkål i oljan i en stor gryta.  Vänd ner potatis och tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljong och timjan. Låt småputtra ca 10 minuter. Tillsätt crème fraiche.
  4. Smaka av grytan med salt och peppar. Lägg ner fisken i grytan och koka upp.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Tips

Servera gärna fisksoppan med nygräddade baguetter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst torsk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g fast potatis
  • 1 fänkål
  • 2 msk olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1376 kJ / 328 kCal