Fransk fisksoppa
En ljuvlig fransk fisksoppa med en doftande bris från Provence. Med torsk och potatis i blir det riktigt mättande, och soppan blir både len och krämig tack vare crème fraiche. Bryt av en bit baguette och njut. Bon appetit!
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst torsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g fast potatis
1 fänkål
2 msk olja
3 msk tomatpuré
1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1376 KJ / 328 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater26.7 g
Protein23.6 g
Kommentarer
Gjort denna soppan flertal gånger men med räkor istället! Blir helt fantastiskt 🙌🏻
Erica
2024-09-27Bra grund att bygga på. Rensa kylskåpet på halvvissna grönsaker, en skvätt grädde och en slatt créme fraîches, lite vin kanske och lite hetta.
Berit
2023-12-09Så gott! Lite matlagningsvin i så blir det ännu godare!
Jeremy
2023-12-06