Fransk fisksoppa
En ljuvlig fransk fisksoppa med en doftande bris från Provence. Med torsk och potatis i blir det riktigt mättande, och soppan blir både len och krämig tack vare crème fraiche. Bryt av en bit baguette och njut. Bon appetit!
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst torsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g fast potatis
1 fänkål
2 msk olja
3 msk tomatpuré
1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Servera gärna fisksoppan med nygräddade baguetter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1376 KJ / 328 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater26.7 g
Protein23.6 g
Kommentarer
Bra grund att bygga på. Rensa kylskåpet på halvvissna grönsaker, en skvätt grädde och en slatt créme fraîches, lite vin kanske och lite hetta.
Berit
2023-12-09Så gott! Lite matlagningsvin i så blir det ännu godare!
Jeremy
2023-12-06Bästa fisksoppan jag lagat/ smakat. T.o.m. 5 år gamla barnbarnet älskar den. Bättre betyg går inte att få!
Erik
2023-09-18