Fransk fisksoppa

120
22
Fransk fisksoppa

En ljuvlig fisksoppa med en bris från den franska kusten. Med torsk och potatis i blir det riktigt mättande, och soppan blir både len och krämig tack vare crème fraiche. Bryt av en bit baguette och njut. Bon appetit!

Skriv ut
Fransk fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g
fryst torsk
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
500 g
fast potatis
1
fänkål
2 msk
olja
3 msk
tomatpuré
1 l
fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk
timjan
1 dl
lätt crème fraiche
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Servera gärna fisksoppan med nygräddade baguetter.

Vad tyckte du om receptet?

120

Kommentarer

Elisabet

2021-03-06

Supergod soppa. Jag gjorde den på på lätt tinat torskblock. Lät inte soppan koka upp efter jag lagt i torskbitarna för att behålla fiskens spänst. Fisken blir klar i den heta soppan. Redde också av soppan med lite mjöl.

Kristin

2021-03-04

Gott med fänkålen

Birgitta

2021-02-27

Lättlagat och kanongott👍

Näringsvärde per portion

Energi 1376 KJ / 328 kCal
Fett 12.9 g
Kolhydrater 26.7 g
Protein 23.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept