Fransk fisksoppa

En ljuvlig fransk fisksoppa med en doftande bris från Provence. Med torsk och potatis i blir det riktigt mättande, och soppan blir både len och krämig tack vare crème fraiche. Bryt av en bit baguette och njut. Bon appetit!

Ingredienser
4 portioner
400 g fryst torsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g fast potatis
1 fänkål
2 msk olja
3 msk tomatpuré
1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk timjan
1 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
Gör så här
00:10:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1376 KJ / 328 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater26.7 g
Protein23.6 g
Kommentarer
Fantastiskt god soppa! Lade till en nypa socker som möter upp tomaten och lite chiliflakes som fick lite mer hetta i soppan. Ett recept vi absolut kommer att spara och tillaga igen!
Lena
2025-01-30Bra grundrecept men brukar göra den lite mer substantiell som gryta (”mera allt”, klippta hela tomater på burk, både torsk och lax och räkor). Kör ”fuskaioli” (= creme fraiche, majonäs, vitlök, kryddor) till vilket är gott.
Lars-göran
2025-01-18Ett recept med tunn smak, behöver kryddas ordentligt.
Heléne
2024-11-19