Fiskgryta med fänkål och färsk pasta

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fiskgryta med fänkål och färsk pasta

Fin och färgrik fiskgryta med både torsk och lax. I grytan har du även morötter, purjolök, fänkål och vitlök. En aning styrka får du från cayennepeppar. Servera fiskgrytan tillsammans med pasta och en god ostsmörgås.

Fiskgryta med fänkål och färsk pasta

Ingredienser

4 portioner
300 g torsk i tärningar
300 g lax i tärningar
2 - 3 morötter
1 purjolök
1 liten fänkål
2 - 3 tomater
1 msk olivolja
1 - 2 vitlöksklyftor
4 dl fiskbuljong
1 tsk salt
1/2 krm cayennepeppar
1 dl hackad kryddgrönt (persilja, dill eller gräslök)

Till servering

bröd
ost
4 port färsk pasta

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är exkl bröd och ost.
Energi1923 KJ / 459 kCal
Fett16 g
Salt3.6 g
Kolhydrater36 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fransk fisksoppa
    Betyg 4.1 av 5.211 personer har röstat
    Receptet har 41 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med tomat och dill
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisksoppa med fänkål och räkor
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranstorsk med krämiga bönor
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad