Fiskgryta med blåmusslor och oliver

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fiskgryta med blåmusslor och oliver

Klassisk fisksoppa där grönsaker och kolja får sjuda i en mustig fiskbuljong kryddad med chilipulver, lagerblad och timjan. Pricken över i:et är de vackra blåmusslorna som adderar härlig smak av hav.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Fiskgryta med blåmusslor och oliver

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
3 morötter
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 krm chilipulver
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk majsstärkelse
1 burk gröna oliver (à 227 g)
1/2 kruka persilja
150 g haricots verts (bönor)
ca 600 g koljafilé
450 g blåmusslor med skal
salt
peppar

Gör så här

00:15:00
00:04:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2736 KJ / 652 kCal
Fett22 g
Salt5 g
Kolhydrater52 g
Protein56 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lyxig fisk och skaldjursgryta
    Betyg 3 av 5.153 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassiska vinkokta musslor
    Betyg 4 av 5.121 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxsoppa med grädde och vitt vin
    Betyg 4.3 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad