Fiskgryta med blåmusslor och majs

4
1
Fiskgryta med blåmusslor och majs

En härligt mustig fiskgryta som för tankarna till en fransk bouillabaisse. Här samsas några av havets läckerheter som fin torskfilé och ljuvliga blåmusslor. Alltsammans vilar i en smakfull gryta med grädde, timjan och dill. Potatis och morötter fyller ut och garanterar att du blir mätt och belåten!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Fiskgryta med blåmusslor och majs

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
2
vitlöksklyftor
1 msk
smör
1/2 krm
cayennepeppar
1/2 tsk
timjan
1
lagerblad
3
morötter
1 1/2 dl
vispgrädde
5 dl
fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
burk majskorn (à150 g)
250 g
körsbärstomater
1
kruka dill
ca 400 g
torskfilé
450 g
blåmusslor (med skal)
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Mikael

2016-10-13

Receptet verkar vara rätt enkelt att följa och grytan blir nog väldigt god.

Näringsvärde per portion

Energi 2651 KJ / 634 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept