Fiskgryta med blåmusslor och majs

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Fiskgryta med blåmusslor och majs

En härligt mustig fiskgryta som för tankarna till en fransk bouillabaisse. Här samsas några av havets läckerheter som fin torskfilé och ljuvliga blåmusslor. Alltsammans vilar i en smakfull gryta med grädde, timjan och dill. Potatis och morötter fyller ut och garanterar att du blir mätt och belåten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Fiskgryta med blåmusslor och majs

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
2   vitlöksklyftor
1 msk  smör
1/2 krm  cayennepeppar
1/2 tsk  timjan
1   lagerblad
3   morötter
1 1/2 dl  vispgrädde
5 dl  fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1   burk majskorn (à150 g)
250 g  körsbärstomater
1   kruka dill
ca 400 g  torskfilé
450 g  blåmusslor (med skal)
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Receptet verkar vara rätt enkelt att följa och grytan blir nog väldigt god.

Mikael

2016-10-13

Näringsvärde per portion

Energi2651 KJ / 634 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein46 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med blåmusslor och oliver
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursgryta med kräftor och blåmusslor
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkål och blåmusslor i havssmakande sky
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinkokta musslor med majonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Veteölskokta musslor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor med fänkål
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga