Fiskgryta med blåmusslor och majs

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Fiskgryta med blåmusslor och majs

En härligt mustig fiskgryta som för tankarna till en fransk bouillabaisse. Här samsas några av havets läckerheter som fin torskfilé och ljuvliga blåmusslor. Alltsammans vilar i en smakfull gryta med grädde, timjan och dill. Potatis och morötter fyller ut och garanterar att du blir mätt och belåten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Fiskgryta med blåmusslor och majs

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 krm cayennepeppar
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
3 morötter
1 1/2 dl vispgrädde
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 burk majskorn (à150 g)
250 g körsbärstomater
1 kruka dill
ca 400 g torskfilé
450 g blåmusslor (med skal)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Receptet verkar vara rätt enkelt att följa och grytan blir nog väldigt god.

Mikael

2016-10-13

Näringsvärde per portion

Energi2651 KJ / 634 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein46 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med blåmusslor och oliver
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursgryta med kräftor och blåmusslor
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta musslor med majonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkål och blåmusslor i havssmakande sky
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Musslor med fänkål
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Veteölskokta musslor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga