Fiskgryta med blåmusslor och majs
En härligt mustig fiskgryta som för tankarna till en fransk bouillabaisse. Här samsas några av havets läckerheter som fin torskfilé och ljuvliga blåmusslor. Alltsammans vilar i en smakfull gryta med grädde, timjan och dill. Potatis och morötter fyller ut och garanterar att du blir mätt och belåten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 krm cayennepeppar
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
3 morötter
1 1/2 dl vispgrädde
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 burk majskorn (à150 g)
250 g körsbärstomater
1 kruka dill
ca 400 g torskfilé
450 g blåmusslor (med skal)
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 634 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Receptet verkar vara rätt enkelt att följa och grytan blir nog väldigt god.
Mikael
2016-10-13