Tänk vinkokta musslor, men med syra från surkål i stället för vin. Inte så dumt som det kanske låter! Bottna skålen med musselköttet, toppa med mumsig grönkål eller den lite ovanligare blomsterkålen. Häll över den havssmakande skyn från musselkoket. Läckert!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour supreme (innehåller soja) och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer