Grönkål och blåmusslor i havssmakande sky

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Grönkål och blåmusslor i havssmakande sky

Tänk vinkokta musslor, men med syra från surkål i stället för vin. Inte så dumt som det kanske låter! Bottna skålen med musselköttet, toppa med mumsig grönkål eller den lite ovanligare blomsterkålen. Häll över den havssmakande skyn från musselkoket. Läckert!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Grönkål och blåmusslor i havssmakande sky

Ingredienser

4 portioner
1 kg blåmusslor
2 dl vatten
1 1/2 dl vätska/juice från surkål
1 dl crème fraiche
2 msk smör
1 msk finhackad persilja
1 krm salt
1 l vatten
1 msk olivolja
1 1/2 msk salt
1 påse skuren grönkål (à 250 g) (eller 20 små buketter av blomsterkål, för 4 portioner)
timjansblad till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1992 KJ / 476 kCal
Fett26 g
Salt5.29 g
Kolhydrater10 g
Protein49 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och senapsgratinerad falukorv med surkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Reuben hot dog
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Örtig fläskkotlett med surkålsslaw
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw på surkål
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga