Grönkål och blåmusslor i havssmakande sky
Tänk vinkokta musslor, men med syra från surkål i stället för vin. Inte så dumt som det kanske låter! Bottna skålen med musselköttet, toppa med mumsig grönkål eller den lite ovanligare blomsterkålen. Häll över den havssmakande skyn från musselkoket. Läckert!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 kg blåmusslor
2 dl vatten
1 1/2 dl vätska/juice från surkål
1 dl crème fraiche
2 msk smör
1 msk finhackad persilja
1 krm salt
1 l vatten
1 msk olivolja
1 1/2 msk salt
1 påse skuren grönkål (à 250 g) (eller 20 små buketter av blomsterkål, för 4 portioner)
timjansblad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1992 KJ / 476 kCal
Fett26 g
Salt5.29 g
Kolhydrater10 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer